Каква е връзката между смях, сълзи, роял под връх Ботев,

...
Каква е връзката между смях, сълзи, роял под връх Ботев,
Коментари Харесай

В рубриката за свободно говорене: Дишо и Мартин за мелодията в сърцето 

Каква е връзката сред смях, сълзи, роял под връх " Ботев ", Аби роуд, само че не в Лондон, а във Вършилово и песента " Преди доста луни "?

Отговорът на този въпрос търси в рубриката си за свободно говорене Мартин Пенчев от огромния бургаски музикант и собствен другар Деан Вълев - Дишо.

Всъщност, парчето е артикул на двама от музикантите от група FourДеан Вълев и Иван Гогов, а вдъхновението и решението да вземат участие с нея в състезанието " Бургас и морето " е също нещо, толкоз непринудено като появяването на мелодията първо от вътрешната страна, преди да види бял свят на открито.

Песента отлежава повече от 10 години, преди да бъде показана.

Но раждането й стартира на юбилея на Иван пред един акустичен роял, поради който се изкачват съвсем до връх Ботев и аудитория от 25 души, посетители на рожденика.

" Аз, Ваньо, Жан от " Кригея " и още един наш доста огромен другар доктор Николай Митев взехме решение да създадем къс акустичен концерт. Тримата започнахме да закачваме китарата, да свързваме тонколоните, а през това време Ванката седна на рояла и засвири тази ария, по друг метод. Направи ятака, както я беше усетил в съзнанието си.Застанах до него и я запях... ", споделя Дишо.

Как от обаче от заварката сред четиримата другари парчето стига до финала на националния конкурс за ария, се опита да разбере Мартин Пенчев. Резултатът -един другарски диалог за музиката, която пречиства мислите и за хората с ария в сърцето, които няма риск да изговорят зли думи.

Чуйте в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР