Каква е тайната на щастливата и дълготрайна връзка? Психолози и

...
Каква е тайната на щастливата и дълготрайна връзка? Психолози и
Коментари Харесай

3 признака на трайната връзка

Каква е тайната на щастливата и дълготрайна връзка? Психолози и специалисти по взаимоотношенията от години търсят лек за любовните несгоди. Макар и още да не сме намерили Свещения граал на здравословната връзка, учените са разкрили някои изумително точни признаци на процъфтяващите взаимоотношения - и някои от тях ще ви изненадат.

Ето три метода да откриете дали с вашия сътрудник сте на верния път:

1. Внимание

Д-р Джон Готман, прочут с работата си в региона на брачната непоклатимост, основава понятието за така наречен " предложения за внимание. "

В неотдавнашната си публикация " Masters of Love " Емили Смит разкрива главната причина на Готманoвите " предложения " и ролята, която играят в актуалните взаимоотношения.

Офертите дават опция за два вида отговор - " оттегляне от " или " превръщане към " любовния сътрудник.

Например, в случай че една жена каже на мъжа си нещо, което за нея е значимо или забавно, а той отговори с индиферентност и равнодушие, на процедура се отдръпва от нея.

Този вид държание внушава липса на поддръжка и внимание - и е пагубно за връзката.

" Обръщането към " обичания човек при оферта за внимание основава сходство, което демонстрира, че и двамата сте заинтригувани. Това одобряване на общуването и свързаността сред двамата ускорява и укрепва връзката.

2. Препирни

Противно на това, което мнозина си показват, даже " хубавата " връзка не е единствено цветя и рози. Всъщност, съгласно последни проучвания, двойките, които се карат, само че могат да разрешат споровете между тях, имат по-голям късмет за дълготрайна връзка от сътрудниците, които в никакъв случай не се карат.

Може да звучи нелогично, само че помислете за алтернативата: двойките, който не се карат, задържат нещата в себе си, което води до струпване на страсти и в последна сметка, до по-експлозивни кавги.

Здравословното количество разправии разрешава да тече отворена връзка сред двамата, без значение дали става дума за това по какъв начин да сготвите обяда или къде да излезете вечерта.

Според Готман основният фактор за здравината на една връзка е честата и продуктивна връзка. И проучванията сочат, че не тежестта на свадите е това, от което зависи живота на връзката, а методът на помиряване. Игнорирането на кавгите е един от най-лошите способи, по които една двойка може да се оправи с недоразумение, за което е ясно, че се нуждае от повече внимание.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР