Каква беше 2023 г. за сектора на електронната търговия в

...
Каква беше 2023 г. за сектора на електронната търговия в
Коментари Харесай

Регионалната електронна търговия има устойчивостта за значителен растеж

Каква беше 2023 година за бранша на електронната търговия в България?
Въпреки геополитическите провокации и някои прогнози, че след пандемията хората ще се върнат към старите си привички за извършване на покупки, виждаме продължаващ напредък - той не е толкоз експоненциален, както беше преди няколко години, само че постоянен и задоволително забележителен, тъй че нашите прогнози демонстрират, че българският онлайн пазар в идващите три до пет години ще има сериозен капацитет за развиване. Тъй като удобството е главният мотор на електронната търговия, доста консуматори, които преди не са пазарували онлайн, към този момент са осведомени с този търговски канал и не престават да го употребяват - освен за огромни или съответни покупки, само че и за ежедневни артикули за фамилията. Според последния отчет Europe E-Commerce 2023 упованията са, че 53% от онлайн потребителите в България ще употребяват интернет за покупки и чакаме този % да продължи да пораства. Накратко, секторът развива устойчивостта, нужна за превъзмогване на другите провокации на нашето време.

В България виждаме и възходящата роля на маркетплейс платформите, като доста МСП разпознават онлайн търговията като метод за разширение на бизнеса си. На групово равнище eMAG ги поддържа посредством необятна капиталова тактика, ориентирана към логистика, възстановяване на услугите и нашарване на офертите. Предлагаме разнообразни принадлежности и стратегии като нашата самодейност за трансгранични продажби, лесни за разбиране логистични решения като идентичната такса за доставка до easybox и други софтуерни усъвършенствания. По този метод можем да отключим обилни благоприятни условия и даже да създадем напълно нови бизнес ниши за локалните бизнесмени. Така да вземем за пример единствено за първите девет месеца на годината продажбите на търговците на eMAG Marketplace в България, които към този момент са над 9500, предлагащи над 6 милиона продукта в платформата, записват растеж над 13% по отношение на същия интервал на предходната година. Виждаме, че платформата има извънредно бърз напредък във връзка с нови търговци, присъединяващи се към eMAG Marketplace - България, което прибавя милиони нови артикули и нови категории и се отразява директно на разнообразяването на портфолиото и на удовлетвореността на клиентите, които имат още по-голяма независимост да избират най-хубавата оферта за тях.
Какви други трендове във вашата сфера бихте могли да посочите?
Потребителското преживяване продължава да се развива и комбинирането на онлайн и офлайн взаимоотношение се трансформира в новото обикновено. Клиентите са станали доста по-чувствителни към цените - те търсят положителни предложения и възнамеряват за акции като нашия Black Friday, където знаят, че ще намерят забележителен избор от артикули за всеки усет и бюджет.

Традиционно заради своя мащаб eMAG Black Friday демонстрира водещите трендове в развиването на електронната търговия, като тази година имахме над 3 милиона визити на платформата за интервала 17 - 19 ноември, като 77% от тях бяха направени от мобилни устройства и картовите заплащания доближиха приблизително 28.4% (в съпоставяне с 26.91% през 2022 г.). Една дестинация за разнообразни типове покупки и нашарване на пазарската количка със приблизително по 3 продукта за всеки клиент дружно с над 13 хиляди нови клиенти, които са създали поръчки - за нас тези трендове са явен знак за продължаващо повишаване на доверието в електронната търговия.
Реклама Как eMAG дава отговор на тези настройки?
Конкретно за акцията Black Friday имахме над 1 милион предложения от разнообразни категории, като 3 от 4 от тях бяха с най-ниската цена в платформата за годината. Ключова роля имат забележителните вложения на групово равнище в хранилища и технологии през последните години, които ни разрешават да организираме едно от огромните шопинг събития в района. Екипът в логистичния център в Джойта, Румъния, подсилен от най-новото потомство роботи и технологии, в които eMAG направи инвестиция над 43 милиона евро на групово равнище, имаше потенциала да обработи 20% повече поръчки тази година спрямо 2022 година В същото време вложенията в технологии за складова обработка разрешават да се понижи количеството на опаковките с 10%.

С съвременна инфраструктура и технологии, основани на нововъведения, ние се стремим да подобрим потребителското " пътешестване " във всяка точка - от обезпечаване на многообразие на портфолиото и положителни предложения до разнообразни варианти за заплащане и доставка и даване на по-персонализирано преживяване. По този метод изпреварваме нововъзникващите трендове и имаме вяра, че задаваме стандартите за електронната търговия в района.
Разкажете ни повече за софтуерните нововъведения във вашата сфера.
Технологиите вършат процесите по-лесни и разрешават на бизнеса да пораства - eMAG като софтуерна компания в основата си създава разнообразни нововъведения, защото те дават нараснала задоволеност на клиентите, чудесно потребителско преживяване и облаги. Иновациите се ползват във всеки аспект от нашата работа - в логистиката, навигацията на платформата, в това число принадлежности за препоръчване на артикули, обслужване на клиентите, предложения, персонализиране на потребителското преживяване и така нататък Виждаме този метод като водещ за по-дълбоко нахлуване на електронната търговия и затова - като опция за превъзмогване на районните разделения.
Каква е прогнозата ви за идната година?
2024 дава обещание да бъде вълнуваща година за електронната търговия и eMAG - с непрестанен напредък на районно равнище, по-нататъшно разширение на нашата Marketplace екосистема, фокус върху индикаторите, диверсификация на продуктовото портфолио и възходящо значение на нововъведенията в интерес на потребителско преживяване на платформата. Сред останалите акценти чакаме да са нараснали упования на клиентите за персонализирани преживявания и възходящо търсене на по-устойчива електронна търговия, която да се основава на все по-ефективни доставки и връщания, както и на по-екологични модели на ползване и произвеждане.
Реклама Свързани публикации Предвиждаме потребностите на клиентите и реализираме резистентен триумф 30 юли 2023, 08:00 Вярваме, че електронната търговия може да действа и като отбрана против инфлацията 2 юни 2023, 00:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР