Каква атака планира Путин през лятото в Украйна? Политиците между

...
Каква атака планира Путин през лятото в Украйна? Политиците между
Коментари Харесай

Франция се опасява от руска офанзива срещу Одеса

Каква офанзива възнамерява Путин през лятото в Украйна? Политиците сред Украйна, Париж и Вашингтон си задават този въпрос, до момента в който немският канцлер Олаф Шолц в Берлин продължава внимателната си политика в кървавия спор. Френският президент се показва и нарежда доста по-агресивно и гръмко през последните седмици.

Защо? Както в този момент оповестява постоянно добре осведоменият италиански ежедневник La Repubblica, Париж явно се притеснява от огромно съветско нахлуване от Крим против украинския пристанищен град Одеса. Това би разрешило на режима на Путин да наложи едностранно и лицемерно преустановяване на огъня с Киев, употребявайки милионния град като разменна монета. За сходни опасения измежду разузнаването на НАТО оповестява и немската преса.

Опасенията на Макрон са свързани с неотдавнашната вълна на готовност в Руската федерация, с която Путин явно желае да набере (или принуди) още до 150 000 бойци за военна работа. Тази численост може да се пояснява като индикация за идната съветска атака през лятото на 2024 година, проучва La Repubblica.

Макрон уточни град Одеса като цел на възможна огромна атака от страна на Путин, защото се твърди, че Кремъл желае да сътвори кулоар в Черно море към отделилото се и промосковско Приднестровие в Молдова и по този метод да лиши Киев от достъп до морето. Това да вземем за пример би лимитирало съществено доста значимия стопански бранш на селскостопанския експорт. Но това не е всичко: украинските въоръжени сили са разположили свои брегови батареи с противокорабни ракети " Нептун " в региона към Одеса, с които нанасят тежки загуби на съветските кримски войски.

От крайбрежията на Одеска област се изстрелват и наземните безпилотни летателни апарати " Магура ", от които се притеснява съветският Черноморски флот. La Repubblica цитира неназован източник от Европейски Съюз в Брюксел по отношение на одеския сюжет:

" В този миг дебатът за изпращането на бойци в поддръжка на Украйна към този момент няма да е научен, а ще стане напълно съответен. И ние, европейците, бихме рискували да се разделим. "

В взаимозависимост от резултата от офанзивата в южната част на страната Путин би могъл едностранно да изиграе картата с прекратяването на огъня, продължава анализът на италианския вестник.

" Трябва да внимаваме да не бъдем наивни, в случай че се сблъскаме с техническо преустановяване на огъня, което би било единствено блъф от страна на Москва ", цитира се различен неизяснен източник от редиците на Европейския съюз.

Повод за безпокойствие: политическите сили в Европейски Съюз, които желаят да спрат доставките на оръжие за украинците, ще имат още един мотив разполагаем с " илюзията за преустановяване на огъня ".

В началото на април стана ясно, че Макрон е желал да призове немския канцлер Шолц да заеме по-твърда позиция във връзка с Украйна. Както заяви Wall Street Journal в сряда, френският президент е желал да държи режима на Путин в Кремъл в незнание по отношение на " алените линии " на Запада в бъдеще и по тази причина е предложил на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и на немския държавен началник Шолц съответната смяна в тактиката. Целта е била да се заеме позиция на двоякост във връзка с Русия, написа американското списание.

Макрон провокира интернационален възторг в края на февруари, когато към този момент не искаше да изключва бъдещо разполагане на сухопътни войски на НАТО в Украйна. След първия телефонен диалог сред съветския министър на защитата Сергей Шойгу и френския му сътрудник Себастиан Лекорну от октомври 2022 година насам, Франция ясно отхвърли съветското изказване за хипотетичното наличие на диалога. Според версията на Кремъл Франция е изразила готовността си за възможни мирни договаряния. Париж съобщи:

" Това не е правилно. В нито един миг не сме изразявали подготвеност за разговор по отношение на Украйна, за договаряния или нещо сходно ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР