Кактусът е непретенциозно растение и това е една от причините

...
Кактусът е непретенциозно растение и това е една от причините
Коментари Харесай

Какво ще се случи в дома ви, ако отглеждате кактус?

Кактусът е скромно растение и това е една от аргументите доста домакини да го отглеждат в дома си. Но с него се свързват и някои вярвания.

Смята се, че с бодлите си кактусът прогонва недоброжелатели от къщата: крадци, разбойници и мошеници. Съществува и мнение, че подложен до компютър, той може да защищити човек от нездравословното влияние на електромагнитните талази. Този факт обаче не е научно потвърден. Освен това бодливото цвете се свързва и с куп неприятни поличби.

Езотериците имат вяра, че то може да навреди на дамите. Според тях кактусът има силата да прогонва мъжете от неомъжените дами. А за омъжените дами любовта към кактусите може да приключи в кавги в фамилията и разрушение на брака.

Друго поверие гласи, че кактусът изсмуква силата от всички, които живеят в дома и не позволява пари и благополучие там.
Всеки би трябвало да има тези 5 растения вкъщи, притеглят пари и шанс
Стайните цветя постоянно са участвали във всеки дом. Те придават повече уют, а и са извънредно красиви. Освен това някои от цветята ни...

Единствената действителна заплаха, която не се основава на поличби, се свързва с няколко типа кактуси. Тези растителни типове могат да причинят халюцинации. Но нормално те не виреят в домашни условия.

Според психолозите не всеки би трябвало да се опасява от отрицателното влияние на бодливото растение. То може да повлияе отрицателно на хората, които са привикнали да се доверяват на поличби.

Експертите са на мнение, че съществуването на кактус вкъщи може да каже доста за човек. Например хората, които са склонни към проблеми в общуването с близките, имат специфична пристрастеност към него. Те неумишлено пробват да се скрият от света и се усещат добре в компанията на бодливото цвете.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР