Както знаете, България е част от усилията за деескалация, но

...
Както знаете, България е част от усилията за деескалация, но
Коментари Харесай

Радев: България е отворена към всички съюзници за участие в батальона

" Както знаете, България е част от напъните за деескалация, само че и част от напъните за увеличаване на източния фланг на алианса. Вече стартира взаимната задача по надзор и защита на въздушното пространство на територията на България дружно с нашите съдружници. Като рамкова страна във формирането на батальонната бойна група България е отворена към всички съюзници за присъединяване на техни контингенти, които да допринесат за запълване на недостига от качества в нашите сухопътни войски ".

Това съобщи през днешния ден президентът на България Румен Радев  в отговор на въпрос дали страната ни би трябвало да откликне позитивно на вероятно американско искане за позициониране на спомагателни американски сили. Коментарът му бе изработен в Сингурларе, където той взе участие в празници по случай 14 февруари, само че публицистите се интересуваха главно от напрежението в Украйна.

Радев изрази вяра, че пълномащабна война ще бъде избегната. Според него спорът няма военно решение, единственият път са преговори  и дипломация. За него е обнадеждаващо, че договарянията се водят.

 

ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКА

" Между държавното управление и президентската институция има една градивна връзка ", съобщи Радев в коментар по вътрешнополитески тематики. Запитан дали е редно министър председателят да бори мафията със описи от гугъл, а не от службите, той отговори, че след   " злокобното разграбване на страната доста години " всяко намерено опълчване на държавно управление против корупцията среща утвърждението на българите - и то би трябвало да бъде подкрепено. Но добави, че с цел да има триумф, държавното управление би трябвало да внимава какво прави и по какъв начин го прави. Радев е уверен, че би трябвало да се работи посредством " силата и легитимността на институциите, а освен с известността на обществените мрежи ". " Методите, употребявани от предходните ръководещи - безпардонни методи с тъпчене на закона - доведоха до строполясване на техния режим. Това би трябвало да бъде урок към всички. Урок към държавното управление би трябвало да бъде и фактът, че демокрацията и законността не могат да бъдат възобновени с недемократични средства и с нарушение на закона ”, сподели още президентът.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР