Както вече информирахме, в цялата страна и на територията на

...
Както вече информирахме, в цялата страна и на територията на
Коментари Харесай

След спецакцията снощи: 11 бързи и едно досъдебно за ден, при задържани 18 за разпространение и производство на наркотици

Както към този момент информирахме, в цялата страна и на територията на област Плевен нощес беше извършена профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с опиати.

Пред публицисти, зам.-директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Плевен комисар Николай Николов сподели, че в границите на последните 24 часа на територията на Областната дирекция са формирани 11 бързи производства и едно досъдебно произвеждане, като арестуваните са 18.

Също по този начин е издадена присъда на дилър на наркотични субстанции, който е наведен в Плевенския затвор.

„ Ние ще продължим да се противопоставяме на тази незаконна активност, с цел да се ограничи разпространяването на опиати в област Плевен, при положителното взаимоотношение и съгласуваност по всеки един случай с Окръжна и Районна прокуратура – Плевен, сподели комисар Николов.



„ Престъпленията, свързани с наркотични субстанции са били и постоянно ще бъдат наш приоритет. Тези закононарушения са с извънредно висока степен на заплаха. Стремежът ни е оптимално бързо да се проверяват и оптимално бързо отговорните лица да получат своето наказване “. Това сподели районният прокурор на Плевен Пламен Петков.

Той акцентира, че от началото на 2022 година в Районна прокуратура – Плевен са формирани 262 производства за закононарушения, свързани с държане на наркотични субстанции.

От тях 177 са разследвани като бързи производства.

„ Това е един много висок % и е подбуден от нашето предпочитание и желанието на полицията, оптимално бързо да завършват производствата с висока степен на социална заплаха, с цел да има изправителен и образователен резултат върху останалите лица, които се занимават с сходна активност “.

Прокурор Петков означи, че от всичките 262 производства за тази година, на съд са предадени 137 лица, като все още неоправдателните присъди са 119, които са постановени по отношение на 125 лица.

„ Това е един извънредно висок %, който е доказателство за нашия приоритет при следствието. Тази акция ще завърши, само че ние ще продължим да проверяваме с приоритет тези каузи, да натоварваме нужния запас заради високата степен на социална заплаха “, сподели още районният прокурор Пламен Петков.

Прокурор Дияна Илиева акцентира, че от началото на годината Окръжнапрокуратура -Плевен е предала на съд 33 лица за държане и разпространяване на опиати.  От тях 25 са към този момент наказани.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР