Както вече ФАКТИ съобщи, две момичета пострадаха, след като вандали

...
Както вече ФАКТИ съобщи, две момичета пострадаха, след като вандали
Коментари Харесай

В България случаите на хвърлени камъни по влакове са стотици

Както към този момент ФАКТИ заяви, две девойки пострадаха, откакто вандали са замеряли с камъни трен в региона на гара „ Пловдив-разпределителна “. Счупено е едно стъкло на първия вагон. Ранените са от Първомай, прегледани са в болница, нямат тежки травми и са освободени за домашно лекуване.

Полицията организира следствени дейности, само че към момента не са открити причинителите, разясни в утринния блок на Българска национална телевизия началникът на " БДЖ-Пътнически превози” в Пловдив Ангел Даскалов.

" При придвижване на влака със 100 км/ч незнайни лица хвърлят камък и счупват едно неподвижно стъкло. В купето пътуват две пътнички, едната е с прорезни рани по челото, а камъкът пада върху другата жена ", описа за случая той.

Даскалов изясни, че за 2019 година има 65 случая на замеряне с камъни по влаковете, при които няма потърпевши. През 2020 година случаите са 79 с трима потърпевши чиновници машинисти. А от началото на 2021 година към този момент има 5 случая с трима потърпевши.

В началото на годината управлението на БДЖ е провело среща с управлението на Министерство на вътрешните работи по отношение на три проблематични посоки – слагане на предмети на жп линията, обрисуването с графити на вагоните и хвърлянето на камъни по движещите се возила.

" Стъклата са задоволително обезопасени, само че просто това не е обикновено - да се хвърлят камъни ", разяснява още Даскалов пред националната телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР