Както Varna24.bg съобщи, има първи смъртен случай при пациент във

...
Както Varna24.bg съобщи, има първи смъртен случай при пациент във
Коментари Харесай

Починалият от коронавирус пастор от Варна се е завърнал от сбирка на евангелската църква в Перущица

 Както Varna24.bg заяви, има първи смъртен случай при пациент във Варна, инфектиран с ковид.

Починал е 55-годишният ромски свещеник, който беше диагностициран при започване на седмицата, потвърди в ефира на " Дарик “ кметът на морския град Иван Портних. 

Мъжът е бил в региона на град Перущица, където има огнище на заболяването. След завръщането си във Варна е заразил още двама души. Установени са всички лица, които са били контактни с него. Те са сложени под карантина, а през днешния ден се чакат да излязат резултатите от направените им проби. 

Последният случай от миналото денонощие не е обвързван с умрелия свещеник. Касае е се за 71-годишна жена от Шуменска област, чийто брачен партньор е инфектиран. Тя е настанена в болница, оповестява още Дарик. 

" За първи път имаме толкоз висок брой позитивни проби в Пловдивска област. В интерес на истината ние го чакахме. Става дума за Перущица, където е имало събиране на огромен брой хора (около 50 човека), за което кметът не е бил известен и не е знаел ". Това сподели регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg .

" Има един приет в болница в УМБАЛ " Свети Георги " от Перущица, той е свещеник от евангелската черква. 10 са позитивните проби от през днешния ден. От тях 5 от са също от Перущица плюс приетия в болница - всичките са от квартал " Запад ".

На въпросното събиране са поканени лектори от други регионални градове, единият от които от Варна и ние допускаме, че точно оттова е пристигнало преместването на вируса. Във въпросния квартал има засилено полицейско наличие придвижването е лимитирано. Изобщо не приказваме за слагане на КПП-та ", изясни Каназирева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР