Както стана ясно преди дни шефът на Марек Цветан Видински

...
Както стана ясно преди дни шефът на Марек Цветан Видински
Коментари Харесай

Шефът на Марек Цв. Видински: Кмете, ти работи 40 дни и си гласува 13-а заплата! Аз девет години не съм взел и една

Както стана ясно преди дни шефът на Марек Цветан Видински напуща управлението на клуба.

Той даде обстойно изявление пред сътрудниците от " Ларгото ", в което приказва по отношение на обстановката на стадион " Бончук ", съобщи sportal.bg.

Той се обърна непосредствено към кмета на Дупница Първан Дангов. " След конференцията на кмета на Дупница Първан Дангов е нужно да кажем и ние няколко думи.

Защото имаше нападки към нас, определението „ крадците от Бончук “ и най-много изречението, че той смъква доверието си от управлението на ФК Марек. Всички знаят кой се занимава с футболния тим.

Президент е Васил Василев, а аз съм индивидът, който стои зад него. За никой не е загадка, че цялата организация към футболния клуб я сътворявам аз – намирането на футболисти, треньори, пътувания, награди, възнаграждение, контракти.

Всичко това напълно се дължи на мен. Според мен екипът, който съм основал, се оправя съвършено. Но очевидно кметът засяга, че крадецът съм аз, поради машините за крипто валута. Първо не знам дали тия машини са за крипто валута. Мога да покажа контракти, че това са компютри.

Да, компютрите са мои, имам контракт за закупуване и фактури. Закупуването става 2022 година Февруари предходната година подарявам машините на ФК Марек за докарване на спомагателни средства. Тези машини даже и да ги включим, не работят тъй като не са преинсталирани и не могат да изкарат така наречен биткойни.

В момента тези машини не могат да копаят нищо. Сложени са тук на предпазване. Идеята е била да докарам спомагателни средства за тима. Преди време съм се занимавал с крипто валута и имаше един огромен пик. В началото цената беше много ниска, само че с течение на времето може да утроиш инвестицията. В един интервал приходите можеха да станат съвсем десеторни.

Мога да го потвърдя. В момента машините не работят, тъй като цената на тока е много висока, а на биткойна – много ниска. Могат да засекат и да ревизират какъв брой ток е плащано във времето. За това имам документи.

Това е с цел да оказвам помощ на тима, а не си го взимам за мен. Но в този момент не е рентабилно. Имах концепция и след ремонта на стадиона на покрива да се постави фотоволтаична централа до 100 киловата, като финансирането отново да е от нас. Отново за спомагателен приход за клуба. Не го върша за лична цел, с цел да ни назовава " крадците от Марек ". Г-н кмете, ще ти обясня, че " крадците от Марек " оказват помощ на този тим към този момент над 9 години.

Първо президент беше Васил Василев, след това Борис Паризов, по-късно аз. Искам да поясня на господин Дангов, че откакто Паризов си потегли от клуба, тимът остана без рейс. Благодарение на нас като управление изплатихме този рейс и той стана благосъстоятелност на клуба. Спокойно можех да го трансферира на моя компания, само че взех решение, че това ще е рейсът на Марек.

Той да транспортира освен мъжкия тим, само че и децата от цялата школа. По този метод " крадците от Марек " подсигуриха най-малко 15 000 лева на година от това, че клубът не заплаща на частни компании за транспорт. Нека Първан Дангов се поинтересува какъв брой ни коства едно пътешестване до Добрич, Монтана или Бургас и да види какъв брой пари сме икономисали от това, че " крадците от Марек " купиха рейс за клуба.

Ние " крадците от Марек ", както той ни назовава, създадохме от нищото тим, който е трети във Втора лига със " супер огромния " бюджет от 25 000 лева на месец.

Една награда за тима, господин Дангов, е 5400 лева за победа. Изплатили сме 17 награди този полусезон. Знаете ли какъв брой пари сме получили от Общината, какъв брой сме дали за награди, за пътувания и какво остава за заплатите на всички футболисти, треньори? И какъв брой остава за нас, с цел да може да го откраднем от стадион " Бончук "? Някой ще ми каже " като не ти изнася, за какво седиш там, а не си вървиш? ".

Защото желая този тим да го виждам там, където му е мястото. Защото съм поел ангажимент към всички футболисти и всички деца в школата, които са удовлетворени и се гордеят, че играят за Марек.

Това е концепцията! Не знам дали му се е случвало на господин Дангов да се буди през нощта и да се чуди, в случай че на следващия ден тимът му завоюва, от кое място да откри 5400 лева да заплати наградата. И на идващия ден тимът като завоюва да си благополучен, че си ги дал. Ние сме „ крадците “, но тимът ни е на трето място и можем да кажем, че имаме едни от най-хубавите футболисти. Имаме и една от най-хубавите школи в Югозападна България, наедно с Миньор Перник и Пирин Благоевград.

Имаме едни от най-хубавите юноши, несъмнено тъй като не ни пука или крадем от парите… Ще му кажа на господин Дангов, че преди два месеца, когато идваха едни вложители и желаеха да закупят Марек, умерено можех да им кажа " дайте някакви пари и го взимайте ". Без да мисля за бъдещото на децата. Защото те щяха да дойдат, щяха да изгонят всички, да вземат непознати футболисти и нашият тим повече нямаше да го има.

Тези деца от школата къде ще вървят да играят? Вкъщи ли? Дали можех да взема 100 000 или 200 000 евро от задграничните вложители, да си пребивавам живота и повече да не се занимавам с тая ангария? Били сме ходили пред Общината да му се молим на господин Дангов да ни отпусне парите.

Да, кмете, първите пари, които ти отпусна бяха за ФК Марек. Но това, господин Дангов, са за месец септември. От август до ноември питахте ли ни по какъв начин сме я карали? Как сме се справяли по този начин, че тимът да върви и да няма един лев отговорности? Ти даваш това, което е гласувано. Г-н Дангов, ти си прислужник на нашия град, не сме ние на теб прислужници! Ние сме те избрали с цел да работиш за нас.

Никога няма да дойда пред кабинета да крънкам за мен! По стомах да се повличам, пред твоя кабинет в никакъв случай няма да стъпя да желая и 2 лв. за мен. За Марек съм го правил, тъй като заслужава. А в случай че мислиш, че е с користни цели, това което искаш, през днешния ден ще го получиш. Честите визити пред кабинета му не са били, с цел да го видя тъй като доста ми липсва. А с цел да приказваме за бъдещето на Марек и да му покажем някаква отчетност.

Писах му доста известия, че желая да приказваме. Няма отговор. Исках да покажа, че парите, които получаваме, и тези, които сме изхарчили от юли до 31 декември, сме на минус 57 000 лева А към днешна дата, 2 януари, ФК Марек не дължи нито една стотинка. Да попитам господин Дангов, от това „ крадците от Марек “ какъв брой да откраднат? Нали ние сме крадците, той да пристигна и да каже тези 57 000 лева от къде да ги вземем, с цел да ги почистим. Но ние сме ги изчистили, господин Дангов.

Ние в случай че Вас чакаме, нямаше да се получат нещата. Написал съм му какви са ни разноските за пролетния полусезон и желаех да приказваме. На клуба са нужни 274 000 лева до края на май. Сигурните пари, които ще влязат до тази дата, са 160 000 лева При състояние, че снемат доверието от футболния клуб, най-вероятно парите за Марек ще спрат. Това значи, че са нужни още 114 000 лева Управлявам тима към този момент 5-6 години и не си припомням да сме имали два подготвителни терена.

Единият е с помощта на Общината и предходното управление. За другия всички си приписват някакви заслуги, само че доста малко хора знаят за какво се направи изкуственият терен.

Бившият кмет Методи Чимев е доста добре осведомен. Много добре знае за какво се реализира планът. Аз няма да го изяснявам. Тези, които са вътре в клуба, го знаят доста добре. Мога единствено да се похваля с това, което съм направил със скромния ни бюджет. Г-н Дангов, с 25 000 лева имаш тим на трето място във Втора лига. Може да попиташ кмета на Петрич, на Габрово, на Монтана по какъв брой пари дават.

Та даже кмета на Радомир може да го пита дали гласоподаваха преди няколко дни нарастване на бюджета на футболния им клуб със 100 000 лева Но той несъмнено се тормози да вдигне бюджета на Марек, тъй като управлението ще го откраднем и няма да остане нищо за тима.

Този човек знае ли, че тук има футболисти, които могат да си тръгнат всеки миг и постоянно ще си намерят нов тим. Те са при нас, тъй като сме правилни, точни, заплаща се безусловно всичко на време. И той вместо да се радва, че има подобен тим, той си прави някакви ПР-акции, разрушава се една врата. Стадионът ни е даден с контракт за стопанисване. Аз умерено можех да кажа, че вътре е имало 10 000 лева да вземем за пример.

Полицията не си разрешава да влезе и да разрушава врата без позволение и да сменя бравата в случай, че не знаят вътре какво има. Той (б.а. кметът) си мисли, че парите идват от кражба на ток. Не знае, че имам контракт за подаяние.

Този кмет знае ли, че съм тук 9 години и не съм взел и една заплата? Г-н кмете, ти работи 40 дни и си гласоподава 13-а заплата. Общинските чиновници може би са ги проработили, а ти за 40 дни какво проработи? По стратегия от Министерство на регионалното развитие имаш да ти гласоподават 9 милиона, а с помощта на Бойко Христов (б.а. зам.-кметът) най-малко се взеха 4 милиона. Останалите до 9 милиона за какво ги изгубихте?

Защото нямате планове. Знаеш ли, че футболистите на Марек взимат 10 заплати, а не 12? Не тъй като не желаеме да им дадем 12 заплати, а тъй като нямаме опция, господин кмете “, сподели Цецо Видински. Втора Професионална Лига

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР