Както снощи здравният министър проф. Хинков каза, че пикът на

...
Както снощи здравният министър проф. Хинков каза, че пикът на
Коментари Харесай

Пулмологът д-р София Ангелова: При първи симптоми на грип трябва да си останем вкъщи

" Както нощес здравният министър проф. Хинков сподели, че пикът на грипа потегля надолу, което е добре, само че че и по време на опашката на грипа също се боледува ", сподели пред пулмологът доктор София Ангелова.

" При първите признаци на грип - изнемощялост, болежка в мускулите, мощно главоболие, висока температура, би трябвало да си останем у дома ", посъветва доктор Ангелова.

" Тръгвайки към лекарските кабинети, вие ще посеете вируса, тъй като ще преминете през доста хора, а заразяването става бързо. Първото нещо, което съветваме да се направи е бърз тест - смесен, с цел да може да разпознаваем грип или Ковид. Дори и да е негативен теста, сме длъжни да стартираме лекуване, тъй като за грипа лекуване има. За Ковид - сега Омикрон, или останалите респираторни вируси нямаме съществено оръжие в ръцете си ", добави още тя

Лечението се стартира с две групи лекарства и втората задача е болните да се свържат с техния доктор.

" Изпуснем ли обаче " златните 48 часа ", тогава рискуваме да стигнем до затруднение. В момента ни посещават две групи пациенти - първата са тези, които са минали грипа и по-късно отиват на надзорен обзор. Но втората група са хората с затруднения - пациентите с пневмонии ", разясни пулмологът.

Пневмонията не постоянно може да се улови със слушалка и по тази причина най-добре е да се направи рентгенова фотография, посъветва още тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР