Както съобщихме в началото на декември на пазара ще се

...
Както съобщихме в началото на декември на пазара ще се
Коментари Харесай

Владислав Горанов: С новите касови апарати ще се намали до нула възможността от избягване на отчитането на обороти


Както съобщихме при започване на декември на пазара ще се оферират фискални устройства и системи, отговарящи на новите нормативни условия. Към момента за изпитване в Българския институт по метрология (БИМ) към този момент са предадени 12 модела фискални устройства, като се чака те да бъдат препоръчани за продажба в комерсиалната мрежа до 40 дни.

Според Национална агенция за приходите периодите в законодателството, които изискват всеки регистриран по Данък добавена стойност търговец да модифицира или смени фискалното си устройство до края на март 2019 година, а всички нерегистрирани по Данък добавена стойност да създадат същото до края на юни идната година са изпълними, в случай че всички заинтересувани страни стартират подготовката незабавно, стана ясно на  среща в Национална агенция за приходите с БИМ, мобилните оператори в страната, разработчиците на фискални софтуерни системи, производители на касови апарати и бизнес организации.

Заради годишни загуби на хазната в размер на над 330 млн. лева от укриване на обороти и манипулиране на фискални системи главно в заведения за хранене и развлечения и обекти по курортите беше променено законодателството и бяха въведени условия данни за всяка касова записка да се изпращат в Национална агенция за приходите,  всеки фискален бон да съдържа неповторим QR код, допускащ той да бъде тестван от клиента с мобилно приложение. Според новите правила служебните бонове се не разрешават, а търговците, които употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите би трябвало да свържат всички фискални устройства и принтери, намиращи се в комерсиалния обект с него. Въвежда се и обвързване търговците, които оперират електронни магазини да ги разгласят в приходната организация.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР