Както съобщи Кроненцайтунг, всекидневникът с най-голям тираж в Австрия, канцлерът

...
Както съобщи Кроненцайтунг, всекидневникът с най-голям тираж в Австрия, канцлерът
Коментари Харесай

Канцлерът на Австрия е на посещение в Хърватия

Както заяви " Кроненцайтунг ", всекидневникът с максимален тираж в Австрия, канцлерът Карл Нехамер през днешния ден е на посещаване в Хърватия.

Една от централните тематики на двустранните диалози ще бъде препоръчаното разширение на Шенгенското пространство за свободно придвижване.

Нехамер ще има нелеката задача да пази австрийското несъгласие за разширението, написа " Кроненцайтунг ".

" Мисията е комплицирана, от една страна канцлерът отива в Хърватия, с цел да се моли за енергийна инфраструктура, а от друга, оказва голям напън по въпроса с бежанците. По този въпрос връзките сред Хърватия и Австрия са охладнели. Причината е ветото на Австрия за разширение на Шенгенското пространство с България, Румъния и Хърватия ", продължава вестникът.

По думите на хърватския президент Зоран Миланович тези " изказвания будят безпокойствие ". Съпротивата на министъра на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер против разширението на Шенгенското пространство е " споразумяване на сметки сред някои страни от Европейски Съюз за сметка на Хърватия ", сподели Миланович.

Нехамер се пробва да смекчи позицията преди идните на следващия ден диалози, като дава изгледи за настрана решение, написа " Кроненцайтунг " и цитира изказвания на австрийският канцлер: " От Хърватия съвсем не усещаме миграционен напън. Тъй като Хърватия е за образец в осъществяването на пограничната защита, не виждам проблем за нея. За страните ще се гласоподава поотделно. " Така че опасността за налагане на несъгласие заплашва България и Румъния, заключава " Кроненцайтунг ".

От месеци министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер моли към Брюксел, само че до момента не е постигнал стремежи резултат и даже счита, че на проблемите на страната му с бежанците не се обръща внимание за разлика от тези на Франция или Италия.

Но и Карнер е кардинално на страната на Хърватия, отбелязва " Кроненцайтунг ". И той може да си показа настрана решение, защитавайки своето мнение, че има потребност от ефикасна защита на външните граници на Европейски Съюз, добавя изданието и цитира думите му, че " това е въпрос, по който би трябвало да принудим Европейската комисия да промени мнението си ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР