Както Plovdiv24.bg ви информира, рано тази сутрин в сърцето на

...
Както Plovdiv24.bg ви информира, рано тази сутрин в сърцето на
Коментари Харесай

Частната собственост в сърцето на Пловдив - поредната сага без край?

Както Plovdiv24.bg ви осведоми, рано тази заран в сърцето на Пловдив - тъкмо до Централна поща, на мястото на съборените в края на предходната година павилиони, се появи ограда, а на нея увиснаха табели с надпис "Частен терен ". Потърсен за коментар, зам.-кметът по общинска благосъстоятелност Димитър Кацарски не бе открит. Колегата му Розалин Петков разяснява от своя страна, че към този момент е разговарял с Кацарски, който не знаел за загражденията (т.е. притежателите не са го уведомили) и щом не знае, то загражденията ще бъдат отстранени. 
Защо обаче са сложени, наш кореспондент се свърза и с юриста на хората, претендиращи за благосъстоятелност. 
"Оградата е поставена от притежателите, тя огражда частен парцел ", безапелационна бе Поли Христева. По думите й собствеността на парцела в никакъв случай не е оспорена и в никакъв случай не е била оспорвана от Общината. "Няма каузи в тази тенденция. Водени са такива за постройките, ситуиран върху частния парцел ". 
Тези здания в края на предходната година бяха съборени със заповед за авансово осъществяване, само че представителката на притежателите разясни, че делото за законосъобразността на заповедта за срутване още не е завършило. Тя разкри и обстоятелството, че собствениците са се съгласили да водят договаряния с Общината (заради огромния социална интерес), с цел да продадат парцела си, само че тъкмо по средата на тези договаряния е осъществено въпросното срутване. 
"Че земята не е частна, това би трябвало да се потвърди в съда, и в случай че от Общината настояват нещо друго, изказванията би трябвало да се потвърдят в съда. Имотът е в наше притежание от 1999 година, когато е реституиран. И няма по какъв начин от Общината да приказват за безчинство, съборят ли оградата - това ще е безчинство ", безапелационна бе адв. Христева. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР