Както първо "Скандал" съобщи започва проверка на болничния лист на

...
Както първо "Скандал" съобщи започва проверка на болничния лист на
Коментари Харесай

След разкритие на Скандал проверяват болничния на Коко Каменаров


Както първо "Скандал " заяви стартира инспекция на болничния лист на Генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров.

Във връзка с отлагането на делото на Константин Каменаров в понеделник поради болестта му, Софийският градски съд разпорежда инспекция на болничния лист. От известието, което Софийски градски съд популяризира, излиза наяве, че документът на Каменаров е бил импортиран в съда в последния миг преди плануваното правосъдно съвещание в понеделник. "Ще бъде разпоредена инспекция на болничния лист на Константин Каменаров, който беше импортиран в съда час преди съвещанието в понеделник, (18 февруари) и който стана мотив за отлагането на делото ", се споделя в известието на Софийски градски съд.

Според показаният болничен лист Каменаров е в отпуск по болест от 14 до 22 февруари. Снощи - вторник, обаче в централните вести той бе показан като участник на конференция в Брюксел за провокациите пред аудиовизуалните медии във времето на цифрова гражданска война.

Каменаров изясни, че е болен от грип, което не е необичайно в този сезон, и акцентира, че е пътувал до Брюксел макар болестта. "Нито законът, нито конституцията ми не разрешават да се движа ", сподели той. На въпрос дали за присъединяване си в конференцията е бил командирован от Българска национална телевизия, той отговори, че ще бъде публикувано негово публично изказване по случая.

Дали болният може да се движи се взема решение от лекаря, който издава документа за краткотрайна нетрудоспособност, обясниха специалисти. Неслучайно в болничния лист са посочени 7 варианти на режим на лекуване, измежду които "болничен ", "домашен - на легло, непрекъснато или в избрани часове от деня ", "свободен без право да напуща обитаемото място ", "свободен с право да напуща обитаемото място в рамките на Република България ". Любопитно е, че липсва вид за свободен режим с право за овакантяване границите на Република България.

Ако Каменаров е бил командирован от Българска национална телевизия в Брюксел, това също е нарушаване на закона, защото няма по какъв начин някой да е по едно и също време в болнични и в командировка.

Според Закона за здравето болничният на Каменаров може да бъде обжалван от неговия шеф (в случая СЕМ), Национален осигурителен институт или НЗОК, изяснява "Капитал " нормативната уредба. Отделно от това прокуратурата или съдът могат да стартират инспекция против лекаря, издал болничния лист.

Утре (четвъртък) Съветът за електронни медии има постоянно съвещание и е допустимо въпросът да бъде издигнат за разискване от членове на регулатора.

През октомври 2017 година вицепремиерът Томислав Дончев разгласи, че държавното управление стартира война с подправените болнични. Според неговите данни "една четвърт от болничните листове са подправени ".

Константин Каменаров е обвиняем на втора инстанция в Софийския градски съд, където апелира присъда условно отнемане от независимост от 1 година и 3 месеца и санкция от 600 лева за това, че е управлявал автомобила си със наличие на алкохол 1,6 промила, открито с кръвна проба. Ако присъдата бъде доказана от Софийски градски съд, той може да загуби поста си като общоприет шеф на Българска национална телевизия, по силата на изискванията посочени в Закона за радио и телевизия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР