Както медиите информираха, на 4 януаривъзникназапалване в машинно отделение на

...
Както медиите информираха, на 4 януаривъзникназапалване в машинно отделение на
Коментари Харесай

Компетентната намеса на пожарникар е предотвратила възможна трагедия във влака край Пордим

Както медиите осведомиха, на 4 януаривъзникназапалване в машинно поделение на ел. локомотив „ Шкода “ на пътнически трен. В момента на случая влаковата комбинация се е движила от гара Пордим към гарата в село Гривица, област Плевен.

Началникът на РСПБЗН – Левски основен контрольор Александър Ветов е бил пасажер в първи вагон. Щом видял дима и излизащи искри в предната част на локомотива, той неотложно се присъединил в обстановката. На първата линия за преодоляване на огъня се озовал и чиновник на БДЖ. Двамата оказали цялостно подпомагане на машинистите за локализиране на пожара и евакуацията на пасажерите от влаковата комбинация.

Александър Ветов осъществил връзка с РСПБЗН – Плевен и обяснил, по какъв начин най-бързо да стигнат екипите до местопроизшествието. За броени минути разпоредил затварянето на вратите на локомотивното поделение, с цел да се задейства гасителната апаратура, наредил незабавна връзка с диспечерите за спиране на ел.захранването по ж.п линията, на която се намира влаковата комбинация.Организирал машинистите за изработката на просека в близката гора, за обезпечаване на елементарен и бърз достъп на пожарната техника до мястото. Под неговото ръководствобили извадени всички налични пожарогасители от вагоните, и с тях почнало локализиране и погасяване на пожара, който се разпространявал от падащи горящи елементи от изолацията на ел кабелите.

Действията на основен контрольор Александър Ветов са били извънредно самоотвержени, верни и навременни, с което той е извършил своя професионален дълг по допустимо най-хубавия метод. Александър Ветов освен предотвратил огромна покруса и обилни материални вреди, само че и почнал да успокоява пасажерите. Обяснявал на хората, че обстановката е овладяна и майки с дребни деца и възрастни хора, могат да се приютят в последните вагони, които са безвредни.
Александър Ветов е постъпил в редиците на РДПБЗН – Плевен през 2017 година. Своя професионален път е почнал през 2014 година в Регионалната дирекция в град Търговище. Преминал е през длъжностите контрольор в група „ Защита на популацията “, контрольор в „ Държавен противопожарен надзор и превантивна активност “ в РСПБЗН – Велико Търново.В момента е шеф на РСПБЗН – Левски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР