Както казахме вече, има голямо значение не само сред какви

...
Както казахме вече, има голямо значение не само сред какви
Коментари Харесай

Всичко полезно за дървените ни мебели и нас самите

Както казахме към този момент, има огромно значение освен измежду какви мебели живеем, само че и с какво ги поддържаме. Естествени мебели, поддържани с естествени по генезис артикули, биха създали живота ни една концепция по-близо до природата, както и биха понижили нездравословното въздействие на химията освен върху нас и фамилията ни, само че и върху околната ни среда.

За нелакирани мебели от ярко и мрачно дърво може да се употребява тиково масло, а за тези от червеникаво е уместно лененото масло.

С ябълков оцет чудесно се почиства мощно напластен прахуляк.

Дъбовите мебели „ светват “, в случай че ги бършете със примес от 1 л бира и масло от сафлор.

Мебели от орех се полират с прясно мляко, откакто авансово сте почистили праха.

Полирани мебели не се бършат с влажна забрадка, а се натриват с пчелен восък.

Боядисаните в бяло дървени мебели ще възстановят блясъка си, в случай че разтворите пречистена креда в топла вода и нанесете сместа върху повърхностите, след което ги полирате с вълнена забрадка. Със същата примес можете да почистите белите си порти и прозорци.С ябълков оцет чудесно се почиства мощно напластен прахуляк.Драскотините по ярко дърво изчезват, в случай че ги намажете с бял вазелин или със примес от 1 ч.л. оцет и 1 ч.л. олио. За по-тъмните мебели комбинацията е алено вино и олио.

При драскотини по ярко дърво оказва помощ и бяла или бежова багра за обувки. За по-тъмно дърво използвайте кафява, а за абанос – даже черна.

Орехът може да се употребява за изтриване на драскотини по орехови мебели, като втривате в тях разполовена ядка.

Петната от вода изчезват, в случай че ги натриете с паста за зъби. При по-упоритите прибавете и малко сода бикарбонат, след което полирайте местата с мека забрадка. Восъка от свещ първо размеквате със сешоар, след това отстранявате с кухненска хартия, след което безусловно избърсвате повърхността с оцетна вода.

Следи от чаши по дървената маса ще заличите със примес от 1ч.л. краве масло, 1 ч.л. майонеза и малко пепел от цигара.

Цветът и структурата на ореховото дърво са доста красиви. За да изпъкнат, понякога втриваме в тях прясно мляко.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР