Както каза съветникът на президента на САЩ по националната сигурност

...
Както каза съветникът на президента на САЩ по националната сигурност
Коментари Харесай

САЩ отказаха на Украйна ракетите с голям обсег на действие ATACMS, от които тя спешно се нуждае

Както сподели съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан, Джо Байдън не е премахнал това искане на Украйна от дневния ред в бъдеще, написа CNN.

 

„ Президентът приказва непрестанно, както с военните си, по този начин и с сътрудниците си в Европа, както и със самите украинци, за това какво е належащо на бойното поле на всеки стадий от войната и по-късно какво могат да обезпечат Съединените щати “, съобщи Съливан.

 

" След като претегли всичко досега, той реши, че няма да дава ATACMS, само че също по този начин този въпрос остава отворен в бъдеще ".

 

Той сподели, че новият пакет от военна помощ ще съдържа „ обилни качества за противовъздушна защита “, които „ ще оказват помощ на Украйна да укрепи защитата си за това, което може да се случи “. Съливан предвижда, че Украйна ще се изправи пред „ сурова зима, изпълнена с нови съветски офанзиви против сериозна инфраструктура “.

 

Украйна отдавна приканва Съединени американски щати да дават системи ATACMS, с цел да бъдат поразявани стратегически значими военни обекти на съветските окупатори, с което да се постави по-бърз завършек на войната. Според анализатори Съединени американски щати дават оръжия на Украйна да не загуби войната, само че отхвърлят да ѝ дадат такива, с които да я завоюва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР