Както и предишните лета министърът на туризма Николина Ангелкова започна

...
Както и предишните лета министърът на туризма Николина Ангелкова започна
Коментари Харесай

След сигнал на родител Ангелкова поиска затварянето на къща за гости

Както и предходните лета министърът на туризма Николина Ангелкова стартира дейни обиколки по Черноморието, само че разлика от предишни години не е в конкуренция с тогавашния вицепремиер Валери Симеонов, с който бяха в открита омраза. След като по-рано отрасловият министър отиде персонално да ревизира вчерашния сигнал на екоорганизации за унищожаване на дюни в плаж " Корал север 1 ", в този момент тя е посетила къща за посетители с изминал период на категоризацията.

Къща за посетители " Арт " в Свети Влас няма никакво съображение да предлага туристическа услуга. Тя работи напълно в нарушаване на българското законодателство, тъй като удостоверението й за категоризация е изтекло през 2015 година. Ще настояваме пред Комисията за отбрана на потребителите, в чиято подготвеност е това, обектът да бъде запечатан незабавно, съобщи Ангелкова, представена от пресцентъра си.

 След сигнал на родител Ангелкова изиска затварянето на къща за посетители
© Министерство на туризма

В известието на ведомството се показва, че инспекцията се прави след подаден сигнал от родител, че 25 деца са били настанени при извънредно неприятни условия.

Веднага след приемане на сигнала специалисти на Министерството на туризма, Комисията за отбрана на потребителите, РЗИ и локалната администрация създали взаимна инспекция на място. Специалистите са открили, че обектът е имал уверение за къща за посетители, 2 звезди, издадено от кмета на община Несебър от 21.06.2007 година, което е изтекло през 2015 година Оттогава до момента тя действа без документи и позволения. При инспекцията преди ден специалистите са видели, че в хотела са настанени деца, за които притежателите обяснили, че са на познати, а не туристи.

На притежателите ще бъде формиран акт, по които санкцията е до 5 хиляди л. за физическо лице и до 10 хиляди лева за юридическо. Освен това Национална агенция за приходите ще бъде сезирана да направи инспекция за активността на къщата за времето, когато е работила без правно съображение.

Вижда се, че хигиената е под всевъзможни критерии и правила, басейнът и водата са мръсни, сподели министърът. Регионалната здравна ревизия е взела проби от водата.

Ангелкова моли към родителите да подават сигнали за такива случаи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР