, както и да въвеждат такси за услуги, които досега

...
, както и да въвеждат такси за услуги, които досега
Коментари Харесай

Слагат такса за внасяне на пари през банкомат

, както и да вкарват такси за услуги, които до момента са били безвъзмездни. Банка ДСК вкарва нова такса за жители в размер на 0,20 лева за внасяне на пари по дебитни и кредитни карти посредством банкомат. Промяната ще влезе в действие от 1 януари 2022 година

Първоначално банката вкара такса от 2 лева за внасяне на дребни суми в брой по персоналната картова сметка на клиент. Тя се събираше при внасяне на пари на гише в офис на банката. Затова доста клиенти започнаха да употребяват банкоматите, с цел да внасят пари по картите си, защото тази услуга беше безвъзмездна. От началото на идната година обаче това ще се промени.

За внасяне на пари посредством банкомат по дебитни и кредитни карти на бизнес клиенти от 1 януари Банка ДСК вкарва такса от 0,10% от сумата, само че не по-малко от 1 лева В момента и тази услуга е безвъзмездна. Същата банка.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Банките не престават да подвигат таксите си за обслужване на гр...

Редица свои такси за жители подвига и Алианц Банк, като смяната ще влезе в действие още на 1 декември. Например таксата за обслужване на разплащателна сметка без издадена дебитна карта към нея става 4 лева на месец. В момента таксата за всички разплащателни сметки, без значение дали към тях има дебитна карта или няма, е единствено 2,20 лева

Банката вкарва и такса за внасяне на пари в брой на гише в офис по персоналната сметка на клиент в размер на 1 лева, в случай че сумата е до 3000 лева В момента тази услуга към момента е безвъзмездна. Таксата за внасяне на пари в брой сред 3000 и 100 000 лева става 0,1% от сумата, само че не по-малко от 3 лева и не повече от 300 лева А за по-големи суми таксата става 0,5% от средствата.

Вдигат и таксите за внасяне на пари в брой по непозната сметка в Алианц Банк. От 1 декември тази такса става 0,4% от сумата, само че не по-малко от 4 лева А за огромни суми над 100 000 лева таксата става 0,6%. Банката покачва и таксата за изтегляне на суми в брой на гише в офис. За суми под 2000 лева таксата става 4,50 лева, при 3 лева сега.

Алианц Банк вкарва и по-високи негативни лихви за жители с огромни суми по сметките си. В момента лихвите са негативни, в случай че човек има в банката над 1 млн. лева От 1 декември лихвите стават негативни и за суми над 500 000 лева За клиенти със суми сред 500 000 и 1 млн. лева лихвата става минус 0,25%, а за хора със суми сред 3 млн. лева и 10 млн. лева - минус 0,55%. За суми сред 10 млн. лева и 50 млн. лева лихвата става минус 0,9%, а за по-големи суми - минус 1,2%.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР