Както и да се опитват да го наричат, това е

...
Както и да се опитват да го наричат, това е
Коментари Харесай

Борисов: Това е война, трябва да сме единни |

" Както и да се пробват да го назовават, това е война. Все едно да бомбардират Бояна, Варна, Стара Загора и ние да споделяме, че е някаква военна интервенция. Това е война по цялата територия на суверенна страна ", коментира военните дейности в Украйна през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Пострада ли гръцката газова връзка, България последна ще изстине. С цялото си почитание към господин Петков, желая да му припомня - той споделя, че 12 години нищо не е издигнато по гръцката връзка. Аз споделям, че 1300 години не е строено, с изключение при нас ", съобщи той. 

Борисов сподели, че не е сюрпризиран от случилото се, че се усеща като " неприятен оракул " и прикани за единение. ГЕРБ оферират незабавно да се направи експертен проект за енергийните източници, машиностроенето, медикаменти, хранително-вкусова индустрия във връзка с търговията ни с Русия и Украйна.

" Президентът Радев нали щеше да върви на 9 май в Москва да види самолетите, дано се вдигне и да отиде. Да отиде в Украйна – ще го приветстваме, ще го поддържаме. Когато си споделил един път, че Крим е съветски, мъчно се върви, нали? " , попита реторично Бойко Борисов.

Бившият министър председател счита, че в случай че Ангела Меркел към момента беше канцлер, това нямаше да се случи. " С нея можехме да балансираме Северен поток и връзките с Русия. Народът обаче избра ". 

Според него Европейски Съюз и НАТО късно са осъзнали какви са желанията на съветския президент Владимир Путин и е трябвало да се усетят още като свърши Олимпиадата в Пекин. " Аз го гледах изказването на Путин онлайн и като психолог. Той излъчваше мощ, убеденост и експанзия ", сподели Борисов. 

Той заяви още, че в случай че дипломацията не сработи незабавно, всички, освен Русия и Путин ще страдат. По думите му са нужни решителни дейности и дипломация. 

" Може да се направи, което върших аз – спирах ги едните, инвестирахме, прекарвахме газ, пазехме туризма, срещата с водачите на Европейски Съюз щеше да е във Варна, в случай че бях аз. Когато беше най-тежката ни рецесия с Турция, във Варна пристигнаха тримата водачи на Европейски Съюз и водачите на Турция и взехме решение всички проблеми. "

Борисов прикани в парламентарните заявления, които осъждат нападението на Русия в Украйна, да участва думата " наказания ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР