Както фотографът се нуждае от апарат, а художникът - от

...
Както фотографът се нуждае от апарат, а художникът - от
Коментари Харесай

Анатомия на ножа

Както фотографът се нуждае от уред, а художникът - от четки и бои, по този начин и вие имате потребност от добър нож в кухнята. За да станете добър готвач, би трябвало да имате качествени принадлежности. Комплектът ножове, който си подберете, ще стане значим като пръстите за вас. Когато работите, всеки нож ще е продължение на вашата ръка.

Преди да пристъпите към закупуване на какъвто и да е тип нож обаче, е нужно да сте наясно с неговата анатомия, с цел да го изберете вярно.

Всеки нож се състой от следните елементи:

- Дръжка - Най положителните дръжки са от полисандър, защото това е твърдо и издръжливо дърво. Много от дръжките обаче са от дърво с покритие от пластмаса, занитено към продължението на острието;

- Нитове - Те придържат продължението на острието и дръжката дружно. Трябва да са гладки и на едно равнище с повърхността на дръжката;

 Ножове

- Частта в дръжката - Тя е продължение на острието и навлиза в дръжката на ножа;

- Предпазител - Добрите ножове имат предпазител. Той оказва помощ за балансирането на ножа и не разрешава на ръката ви да се плъзне по острието.

- Острие -Острието от високовъглеродна стомана ще резервира режещия си борд по-дълго от другите видове. Трябва да се уверите, че острието е изковано от един цялостен лист метал.

Острието на ножа е с три съществени елементи, които се употребяват за разнообразни задания - връхчето, междинната част и задната част (петата).

Върхът се употребява за рязане на дребни неща и деликатна работа. Повечето работа се прави от междинната част, а петата е за жестоко рязане и кълцане, защото тя е най-дебелата и тежка част от острието.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР