Както е казано много пъти, закуската е най-важното хранене за

...
Както е казано много пъти, закуската е най-важното хранене за
Коментари Харесай

Здравословни диетични закуски

Както е казано доста пъти, закуската е най-важното хранене за деня. След дълъг интервал без храна, равнището на кръвна захар стартира да пада. Пропускането на закуската може да накара нашето тяло да жадува за нещо сладко и най-после непроменяемо ще похапнем някой шоколад, за коeто след това ще съжаляваме.

Именно по тази причина най-важната стъпка, която би трябвало да предприемем е построяването на хранителни привички. Tрябва да отстраняваме всички фактори, които по една или друга причина ни пречат да се насладим на една здравословна и диетична закуска, която ще даде по този начин мечтаният старт на нашия ден.

Когато започнете деня си със закуска вие сте по-малко застрашени от преяждане по-късно денем. Прескочете обаче поничките, в интерес на закуски, които са съдържат протеини и фибри. Те се усвояват по-бавно, тъй че ще останете и удовлетворени, и здрави.

Фибрите спомагат за понижаване на равнищата на холестерола, защото затрудняват цялостното асимилиране на някои от мазнините.

Друго скъпо качество на фибрите е, че се свързват с канцерогенните и тежки метали в организма и ги изхвърлят. Те се разграждат по-бавно в организма и освобождават сила по-дълго време, спрямо други храни. Това значи, че фибрите поддържат чувство за задоволеност по-дълго, което ни защищава от прибързано огладняване.

 Плодове

Предлагаме ви няколко разновидността на здравословна закуска с фибри:

1. Плодова салата – освежаваща плодова закуска ще ви даде сила за идния ден и е чудесна опция за набиране на фибри.

Средна на размер ябълка и круша комбинирано съдържат 4 гр. фибри. Прибавяйки към тях няколко резена портокал и чаша нарязани ягоди ни дава салата, която съдържа 11 гр. фибри.

2. Плодове като малини и къпини са с извънредно високо наличие на фибри. Комбинирайте ги със зърнени храни, защото те не са с толкоз богати на фибри.

3. Ако въпреки всичко не сте обожател на горските плодове, изяжте една ябълка. Нарязана ябълка, печена с мед и канела се намазва на филия пълнозърнест изгорял самун.

4. Зеленчуците са неоспорим източник на диетични фибри. Добавете ситно нарязани лук, чушка, броколи или гъби в яйчени белтъци, приготвени на тигана.

Променете хранителния си режим, стартирайки деня със закуски, които съдържат фибри. Фибрите не съдържат калории и непроменяемо оказват помощ за свалянето на непотребните килограми.

Редица проучвания демонстрират, че хората, които употребяват фибри за по-здрави и съумяват по-лесно да управляват килограмите си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР