Както е известно, повече от 50% от човешкото тяло се

...
Както е известно, повече от 50% от човешкото тяло се
Коментари Харесай

Основните признаци, че имате липса на вода в тялото

Както е известно, повече от 50% от човешкото тяло се състои от вода. Освен това, ние се нуждаем от вода освен за естественото действие на мозъка, само че и за действието на всички системи на тялото - от храносмилателната към дихателната.

И това е повода диетолозите да предлагат на хората да употребяват задоволително течности и в частност вода.

Ситуацията може да стане сериозна, в случай че човек не употребява вода в парещ ден или по време на интензивно физическо натоварване. В други случаи, за благополучие, можете да се справите без здравна помощ.

Признаци за дехидратация

Експертите означават, че даже умерената дехидратация може да провокира забележими признаци. За най-често срещаните от тях ще ви разкажем в този момент:

Суха кожа

Ако по принцип имате суха кожа, това несъмнено не е симптом за обезводнен органиъм. Но в случай че сухата кожа е нетипично събитие за вас, то несъмнено би трябвало да му обърнете внимание.

Урина

Един от най-ефективните способи за управление на хидратацията на организма е да се следи уринирането. Ако уринирате по няколко пъти дневно в естествени количества, то тогава няма потребност от терзание.

Миризма от устата

Недостатъчно количество вода в диетата може да аргументи неприятен мирис.

Глад

Жаждата може да се почувства като апетит.

Запек

Водата е в листата с храни, които имат слабително деяние. Факт е, че неналичието на вода води до сухота и компактност на фекалните маси, което затруднява естественото им премахване от тялото и постоянно е съпроводено с отичане и различен дискомфорт.

Умора и главоболие

Проучванията демонстрират, че неналичието на вода може да аргументи отмалялост в дни, когато не сте правили нищо или сте си умряли задоволително.

Добрата вест е, че в множеството случаи можете да се справите с дехидратацията посредством постоянна консумация на вода. Но в случай че забележите един от признаците на тежка дехидратация, в това число стомашни конвулсии или болежка в главата, консултирайте се с доктор допустимо най-скоро, с цел да отстраните всички опасности./zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР