Както е добре известно, веганите не приемат храни от животински

...
Както е добре известно, веганите не приемат храни от животински
Коментари Харесай

Веган ли е наистина маргаринът?

Както е добре известно, веганите не одобряват храни от скотски генезис, а ги заменят с техни растителни версии. Смята се, че маргаринът е веган опция на маслото, подобаваща за хора, които са на усъвършенстван хранителен режим.

Но дали всеки тип маргарин е в действителност веган?

От какво се прави маргаринът и кои са скритите клопки в него?

Маргаринът се подготвя от смесването на вода и растителни мазнини от соя, царевица, рапица, палмово масло или в някои случаи зехтин. Често в него се прибавят сол, оцветители и някои изкуствени овкусители. Затова като цяло се счита, че маргаринът е веган.

Има някои марки, които обаче вместо вода употребяват мляко, а също по този начин и други млечни съставки като лактоза, суроватка или казеин. Също по този начин в маргарина може да се открият следи от животинска мехлем от крави, овце или патици.

Особено деликатни би трябвало да бъдете за съществуването на витамин D3, който се получава от ланолин – вещество, което се отделя от вълната на овцете.

Друга „ скрита “ съставна част на маргарина е по този начин нареченото морско масло, направено от риба. Някои производители поставят и лецитин, който се извлича от животинска тъкан и яйчени жълтъци. Други пък употребяват животинска тлъстина.

 Маргарин

Затова в случай че сте вегани и държите да консумирате маргарин, добре е да четете деликатно съставките на продукта, който купувате. Но, даже и да е веган, имайте поради, че той е апетитен като една от най-вредните храни. Защото маргаринът съдържа рафинирани трансмазнини и като цяло не е считан за естествен артикул.

Затова може би е по-добре да опитате да го заместите с някои други мазнини, които също са веган, само че са надалеч по-здравословни.

Успешно маргаринът може да бъде сменен от зехтин, а също по този начин от масла от кокос, разнообразни ядки и семена.

Ако ви е мъчно да откажете маргарина върху филийката вместо масло, също имаме няколко оферти като хумус, намачкано авокадо, фъстъчено или бадемово масло, тахан или веган песто.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР