Както добре знаем, Испания се оказа една от най-силно засегнатите

...
Както добре знаем, Испания се оказа една от най-силно засегнатите
Коментари Харесай

Защо Испания избива близо 100 хиляди норки

Както добре знаем, Испания се оказа една от най-силно засегнатите от COVID-19 страни по света. И макар че от към месец обстановката в страната доста се усъвършенства и сега ситуацията с ковид като че ли е овладяно, още веднъж се появи мотив за терзание.
 Испания, содата бикарбонат, коронавирусът и за какво испанците купуват двойно повече от продукта
Защо испанците купуват толкоз доста сода бикарбонат

Един от най-търсените артикули в страната

Оказва се, че 92 700 норки във плантация в Ла Пуебла де Валверде, която се намира в провинция Арагон в североизточна Испания, би трябвало да бъдат избити, откакто доста от тях са тествани позитивно за ковид.

През май месец чиновник във фермата, брачната половинка му и още шестима служащи дават позитивни проби за COVID-19. След заразяването на служащите, норките, които се отглеждат, поради скъпите им кожи, са изолирани, с цел да бъдат следени какво е здравословното им положение.
 Снимка 488567

На 13 юли на животните са направени проби, които демонстрират, че 87% от норките са инфектирани с ковид. Заради тези резултати, здравните управляващи подреждат всички 92 700 животни да бъдат убити.

Според Хоакин Олона, министърът на земеделието на Арагон, решението за избиването на норките е взето, с цел да се избегне рискът от предаване на болестта на хора.
 Снимка 488566

Провинция Арагон беше едно от огнищата на ковид в Испания, където от началото на пандемията има над 250 хиляди инфектирани и 28 хиляди смъртни случая, пишат от ABC.
 Коронавирусът, Испания и пръскането на плажове с белина
И испанците сбъркаха с белината

Добрите планове не са задоволителни
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР