Както България минава икономически между капките с коронавируса засега, така

...
Както България минава икономически между капките с коронавируса засега, така
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Ситуацията вече не е протестна, а предизборна


Както България минава стопански сред капките с ковид към този момент, по този начин и министър председателят Бойко Борисов съумява да мине „ сред яйцата “. Това сподели в предаването " Хоризонт за вас " политологът Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп Интернешънъл ".

Ситуацията към този момент не е толкоз протестна, колкото предизборна, означи Симеонов. По думите му толкоз хора, които в този момент се събират в този момент на така наречен Велики национални въстания, " през юли се събираха всяка вечер ".

„ Засега митингите вървят по схемата от 2013 година И тогава те се изтощиха, както и в този момент, и имаше „ вливане “ на студенти “, добави политологът.

Според Първан Симеонов митингът е постигнал значително, само че в случай че не се стигне до трагично развиване или Борисов не направи огромна неточност, може да се чака с по-голяма доза възможност, че вървим към довеждане докрай на мандата.

„ Борисов, тъй като изтърва момента за почтено и хитро подаване на оставка, изчаква митингът да се поизтощи, да погрознее, да почне да се кара между тях и да става партиен – нещо, което постоянно се случва на всеки дълъг митинг в България, “ разяснява Първан Симеонов.

Бойко Борисов има намерение да направи мощен заключителен спринт, който ще се показва най-вероятно в разпределяне на пари, предвижда политологът. Сега е моментът всички да слагат своите претенции, тъй като ГЕРБ ще дава, добави Първан Симеонов.

Според него следим игра на достойнството, в която ГЕРБ се стреми да победи в изборите, а след това ще им гледа сеира на другите.

ГЕРБ ще раздава до последно на правилото „ да му мислят идващите, като толкоз доста знаят “, акцентира Симеонов.

„ Някъде надълбоко в себе си той има вяра, че няколко месеца или години на ръководство на друга коалиция ще накарат хората да си спомнят с носталгия за ГЕРБ. “

Голямото ново в българския политически развой Симеонов вижда в това, че се синхронизират „ неща, които другояче не могат да се понасят между тях “, а огромната неточност на Борисов е, че е събрал всичките си разнолики политически съперници в един лагер.

„ И това, което ще гледаме в идващите месеци, е дали Борисов е подобен дразнител за българския народ, че сини, червени и славитрифоновисти да създадат някакъв общ фронт. Ако обществото е узряло за такова нещо, тежко му на ГЕРБ, “ разяснява Първан Симеонов.

Относно прогнозите за по-тежка зима от тази на 1997 година Първан Симеонов означи, че към този момент " стопански България лекичко минава сред капките ", а Борисов ще трансформира това в своя изгода.

„ Неговите съперници споделят – хората ще обеднеят, затова ще се радикализират. Това е разумно. Борисов обаче разсъждава по различен метод. Той счита, че пред риска от обедняване хората ще заобикалят внезапните придвижвания, ще си кажат – я, още от същото, че най-малко е познато. Неслучайно Борисов се пробва да държи наоколо синдикатите. /…/ Той си прави сметката, че непосредствено плашейки народа, ще го направи по-тих. Много любопитна идея, “ разяснява политологът.

Движение за права и свободи е като режисьор на пулт в българския политически живот, като диспечер, сподели още Първан Симеонов пред БНР. „ Вдига някой плъзгач, след това го смъква, след това подвига другия канал и го смъква. Друг е въпросът, че Движение за права и свободи става все по-нежелан сътрудник. “

Според политолога към този момент би трябвало да гледаме на Европа не толкоз като на политически блян, колкото като на политическо всекидневие.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР