Какъвто и да си, в каквото и да вярваш, скоро

...
Какъвто и да си, в каквото и да вярваш, скоро
Коментари Харесай

Произход – най-блестящата и увлекателна творба на Дан Браун

Какъвто и да си,
в каквото и да вярваш,
скоро всичко ще се промени!

Билбао, Испания
Робърт Лангдън, харвардски професор по символика и религиозна иконография, идва в ултрамодерния музей „ Гугенхайм “ в Билбао, с цел да участва на извънредно значимо събитие – обявяване на изобретение, което „ вечно ще промени ориста на науката “. Организатор на събитието е Едмънд Кърш, четиресетгодишен милиардер футурист, чиито изумителни високотехнологични изобретения и дръзки предвиждания са му донесли международна популярност. Кърш, който преди двайсет години е бил един от първите студенти на Лангдън в Харвард, се готви да разкрие смайващото си достижение, което ще даде отговор на два от фундаменталните въпроси на човешкото съществуване.
Програмата стартира и дружно с другите няколкостотин посетители Лангдън е запленен от необикновено истинска презентация – която ще се окаже надалеч по-скандална, в сравнение с е предполагал професорът. Но грижливо проведеното събитие ненадейно е хвърлено в безпорядък и има действителна опция скъпото изобретение на Кърш да бъде изгубено вечно. Изправен пред непосредствена заплаха за личния му живот, потресеният Лангдън е заставен да предприеме обезверени дейности, с цел да избяга от Билбао. С него е Амбра Видал, елегантната директорка на музея, която дружно с Кърш е подготвила провокативното събитие. Двамата се насочат за Барселона в рисковано търсене на загадъчна ключова дума, която ще отключи тайната на Кърш.
Докато се лутат по мрачните коридори на загадка история и набожен екстремизъм, Лангдън и Видал би трябвало да бягат от един разкъсван от вътрешни терзания зложелател, чието могъщо всеослушание сякаш идва от самия кралски дворец… и който няма да се спре пред нищо, с цел да погребе откритието на Едмънд Кърш. Насочвани от творби на модерното изкуство и тайнствени знаци, двамата бегълци вървят по следи, които най-после ще ги отведат до потресаващото изобретение на Кърш… и до поразителната истина, която толкоз дълго ни е убягвала.
Романът „ Произход “ е невъобразимо съобразителен – най-блестящата и увлекателна творба на Дан Браун до момента.
Дан Браун е създател на международните бестселъри „ Шифърът на Леонардо “, „ Ад “, „ Изгубеният знак “, „ Шестото клеймо “, „ Метеоритът “ и „ Цифрова цитадела “.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР