Какъв ще бъде светът в близко бъдеще зависи преди всичко

...
Какъв ще бъде светът в близко бъдеще зависи преди всичко
Коментари Харесай

Русия и Африка биха могли да докарат Европа до просешка тояга

Какъв ще бъде светът в близко бъдеще зависи на първо място от тези, които вземат решения в Русия

На 2 септември, в коридорите на среща на немски консервативни депутати в град Мурнау, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели пред кореспонденти, че Европа би трябвало да наложи ограничавания върху цената на съветския тръбопроводен газ: и всичко това, с цел да попречи на опитите на съветския президент Владимир Путин да манипулира енергийния пазар.

На 9 септември енергийните министри на Европейски Съюз ще се срещнат, с цел да обсъдят все по-нарастващите цени на силата. А на 14 септември фон дер Лайен ще показа концепциите на Европейската комисия за незабавни ограничения за контролиране на тези цени.

Руската федерация реагира неотложно. Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на съветския Съвет за сигурност, сподели: „ Дойде моментът Европейски Съюз да наложи таван на цените за тръбопроводен газ от Русия “,каза вуйна фон дер, по какъв начин беше там, Лайен. Ще стане като с нефта. В Европа просто няма да има съветски газ.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков сподели почти същото: „ Ако редица страни вкарат „ таван “ на цените на петрола, Русия няма да взаимодейства с тях на такива непазарни правила, енергийните запаси просто ще отидат в други посоки. “ Междувременно съветските икономисти неведнъж заявяваха, че търговията с Европейския съюз би трябвало да бъде лимитирана или напълно преведена в рубли. Особено когато става въпрос за енергийни запаси.

Изявлението на еврочиновниците в действителност наподобява необичайно. Това наподобява или като блъф, или като предпочитание да се дестабилизира така и така нестабилната позиция на страните от Европейски Съюз. Спомням си Клаус Шваб и компания, които неведнъж се оплакват от хаоса, който ще докара до основаването на международно държавно управление. И какво друго да си помислим при типа на подобен парадокс? Европейските медии разказват идната рецесия, а европейските служители вършат всичко, с цел да я задълбочат.

Припомняме, че на 31 август " Газпром " спря доставките на газ по газопровода " Северен поток ". Това, както изясняват от компанията, е принудена мярка поради нуждата от профилактика. Работата трябваше да завърши на 2 септември. Въпреки това, в случай че се открият съществени проблеми, които изискват ремонт, стартирането на системата ще би трябвало да бъде отсрочено.

В същото време в западната преса не стопират да се приказва за „ филантропична рецесия “ и „ горивна беднотия “. Цените на газа в Европа се повишават от 2020 година „ От април 2020 година до октомври 2021 година цената на горивото се е нараснала 13 пъти - от 7 евро на 90 евро за мегаватчас “ (в Европа отчитането е в евро за мегаватчас (€/MWh)). Това се показва в есенната икономическа прогноза на Европейската комисия за 2021 година

Европейците чакаха до пролетта на 2022 година цената да падне до 50 евро. Но стана по този начин, както стана. Цените на газа продължиха да порастват и доведоха до повишаване на електрическата енергия. Повишаването на цените се отрази както на производството, по този начин и на стандарта на живот на жителите.

Още преди началото на СВO, Reuters заяви да вземем за пример за идната " горивна беднотия " в Обединеното кралство. Оказва се, че през 2019 година 13,4% от английските семейства са съществували в изискванията на същата тази горивна беднотия. А растящите цени на газа и електричеството ще отприщят същото злополучие върху още милиони семейства. Предвид нарастването на цените и налозите измененията ще бъдат доста чувствителни.

Газовите складове в Европейски Съюз наподобява към този момент са цялостни на 80%. И то предварително - Европейската комисия очакваше тази цифра да бъде реализирана до 1 ноември. Но специалистите споделят, че цялостното им запълване не значи непоклатимост през зимата.

Първо, горивото би трябвало да тече непрестанно и в избрани размери. И в този момент, с изключение на прекъсването на Северен поток, е спрян газопроводът Ямал-Европа и е понижен преносът през Украйна. Второ, казусът с турбината, която беше на ремонт в Канада, към момента не е решен.

Останалите турбини, като се изключи една, са изключени от Газпром, защото техният експлоатационен живот е изминал и да бъдат изпратени за главен ремонт където и да е, надали е допустимо. При такива условия напълнените складове могат да се изпразнят доникъде на отоплителния сезон. И Европейски Съюз няма да може да преобърне тази обстановка.

Междувременно английските медии бият паника. Цял раздел в The Guardian е отдаден на рецесията и рухването на стандарта на живот. Мозъчният концерн Resolution Foundation предвижда, че покачващите се цени на електрическата енергия ще тласнат към беднотия още 3 милиона британци. Центърът счита, че Обединеното кралство ще се сблъска с най-дълбокия спад на виталния стандарт от един век.

Доклад, направен от професор Майкъл Мармот, шеф на Института за правдивост в опазването на здравето (IHE) на UCL, предизвестява, че високите цени на горивата и възходящата беднотия ще навредят на здравето на децата и израстването в студени домове ще има " рискови последствия " за голям брой деца.

Доклад на мозъчния концерн In at the Deep End обрисува идната детска беднотия в Обединеното кралство, чийто безспорен % ще нарасне от 23% през 2021-2022 година до 31% през 2023–2024 г

Д-р Саймън Лангтън-Хюър предвижда нараснала детска смъртност в Обединеното кралство, обвързвана със студа вкъщи. До януари 2023 година се чака 2/3 от семействата в Обединеното кралство, или 45 милиона души, да бъдат под прага на беднотия, което в последна сметка ще докара до проблеми в развиването на децата.

В критика на Майкъл Мармот и професор Ян Сингх, респираторен експерт, съветник в детската болница Alder Hey в Ливърпул се споделя, че респираторните болести, породени от мраз и влага, ще повлияят на развиването на мозъка на по-младото потомство.

А Клеър Бамбра, професор по публично здраве в университета в Нюкасъл, счита, че рецесията с разноските за живот може да се трансформира в рецесия на публичното здраве, „ евентуално надминаваща последствията от пандемията “.

В останалите европейски страни обстановката не е доста по-добра. В публикация, оповестена през август във Forbes, положението на стопанските системи на европейските страни се съпоставя с стопанските системи на страните от третия свят.

И, апропо, за третия свят. В края на август The Times заяви, че представители на етническите общности на Кения са завели дело против Обединеното кралство в Европейския съд по правата на индивида за вреди, породени по време на колониалното ръководство на Британската империя. Кенийците желаеха £168 милиарда обезщетение.

Адвокатът на ищците Джоел Кимутай Босек сподели, че „ държавното управление на Обединеното кралство се е измъкнало от отговорност и, за жалост, е избегнало всеки вероятен метод за правна отбрана. Нямаме различен избор, с изключение на да се обърнем към съда от името на нашите клиенти, с цел да изправим грешките на историята. " Кенийците имаха намерение да се срещнат с външния министър Лиз Тръс, писаха писма до членовете на кралското семейство, само че без резултат.

По едно време кенийците бяха изселени от населяваните от тях земи, а недоволните бяха убити. След като страната получи самостоятелност, някои от потомците на изгонените съумяха да се върнат в историческите земи, само че не беше допустимо да си възстановят правата, защото английските компании за чай се разпоредиха със земята.

Англия не желае да губи доходи от продажбата на чай, което значи, че кенийците могат да живеят единствено „ близо “ до чаените плантации.

Сега обаче не е 19 век и кой, в случай че не Англия, обича да приказва за независимост и народна власт. И свободата, и демокрацията обаче би трябвало да се основават на правдивост. Така че не е ли време да възстановим в миналото потъпканата правдивост? Освен това благосъстоянието на такива страни като Англия се основава, меко казано, на нелегално присвоеното имущество.

Ако погледнем картата на Африка през 19 -ти и 20 -ти век, ще забележим, че всички страни са били следени по един или различен метод от европейските сили. По-специално, Англия се усеща като стопанин на територията на актуалния Египет и Либия, Судан и Сомалия, Уганда и Кения, Ботсвана и Зимбабве, Замбия и Лесото, Свазиленд и Малави. И по този начин нататък.

Ами в случай че образецът на Кения се окаже инфекциозен? И след Найроби, Кайро и Триполи, Кампала и Бужумбура, Хараре и Лусака предявят искания към Англия? И за какво Конго да не желае обезщетение от Белгия? За износа на каучук и слонова кост, за отсечените ръце, за геноцида на конгоанците...

Кадрите от визитите на Е. Макрон в Африка обиколиха света. Ето го Бенин, където френският президент отиде да плаши с Русия. След като беше допрян от Макрон, външният министър Орелиен Агбенонси демонстративно почисти мястото на допира.

А ето и Алжир, където водачът на Франция се пробва да откри сурогат на съветския газ. Тълпа от локални поданици безусловно нападна френския президент. Завладяването на Магреб от Франция също е обвързвано с свирепост и опустошаване. Но в края на краищата и Порто-Ново, и Алжир имат право да изискват, в случай че не за връщане на откраднатото в миналото, то най-малко за отчасти компенсиране.

Има казус - Кения инициира възобновяване на справедливостта. Дори единствено останалата част от Африка да я последва (Индия, Китай, Русия, ограбени през интервала на интервенция на западните сили - това е обособен разговор), Европа в настоящето си състояние надали ще устои на следствията от тези изцяло законни и закономерни искания.

Днес Европа е недоволна. Ту от цените на газа, ту от ответните съветски наказания, ту от провеждането на специфичната интервенция в Украйна. Но точно Европа изигра решаваща роля в Майдана. Именно Европа, настояща като поръчител, позволи държавния прелом през 2014 година в Киев. Европа е тази, която подбужда Украйна през днешния ден и се застъпва за засилен санкционен напън върху Русия.

Затова студът, влагата и мухълът в домовете на жителите на европейските страни са единствено разследване от политиката на техните държавни управления. Също като възможната лавина от каузи от африканците. Европейските служители би трябвало да мислят не за ограничение на цената на непознатия газ, а за връщане на незаслужено добитите пари, за връщането на своите задължения.

Не е ли време да събираме камъни? С други думи, поемете отговорност за това, което сте създали. Виждаме, че светът се трансформира и се надяваме, че в действителност ще се промени към по-добро. Например справедливостта ще бъде възобновена, откраднатото ще бъде върнато на законните му притежатели, отговорните за машинация, обир и ликвидиране най-сетне ще бъдат подведени под отговорност.

Мнозина биха желали да видят този изменящ се свят не като концентрационния лагер на Клаус Шваб и Ювал Харари, а като общественост от самостоятелни страни. В най-директния, не номинален смисъл.

А какъв ще бъде светът в близко бъдеще зависи на първо място от тези, които вземат решенията в Русия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР