Какъв е мотивът на Васил Божков да се върне у

...
Какъв е мотивът на Васил Божков да се върне у
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Божков никога не участва в неуговорени мачове, има силни връзки с дълбоката държава

Какъв е претекстът на Васил Божков да се върне у нас – може да спекулираме с подредбата на обстоятелствата. Ролята на Божков е обвързвана с локалните избори съгласно мен. Това мнение изрази в ефира на Би Ти Ви престъпният психолог Росен Йорданов.

Що се отнася до хрониката на събитията - може да стартираме с атентата против Иван Гешев, по-късно визитата на Радев в ЮАР, последвалото ликвидиране на Къро, линчуването на основния прокурор, основаването на по този начин наречената сглобка, издигането на Васил Терзиев за кмет на София и най-после убийството на Алексей Петров, изясни психологът.

По думите на Йорданов Божков в никакъв случай не играе в неуговорени мачове.От обвиняванията на прокуратурата се вижда, че той дълго време си е уговарял мачовете, свързани с неговия бизнес. Има информации, че си уговаря мачове с хора от обкръжението на Путин, с Пригожин.Имал е съществени връзки с дълбоката страна. Ключовият въпрос е не за какво в този момент се върна, а с кого е сключил договорката – а това съгласно мен е Държавна сигурност, тъй като той постоянно е имал връзки с Държавна сигурност, сходно на Алексей Петров. Сега ще забележим дали тя има посланичество в правосъдната система, дали някой му е предложим мач или той би трябвало да изиграе друга бутафорна роля. Това, с което мога да злоупотребявам е – да знаем играчите, с които най-често се договаря.(...) А посредством кандидатурата на Терзиев се цели точно обществото да одобри хора, с сходна биография - това е главната задача.

Дали ще остане в ареста и под каква форма ще остане - от това ще разберем какво са му предложили на Божков, с цел да се върне в България. По мярката на Апелативния съд ще забележим – в случай че бъде освободен с парична гаранция, тогава нещо му е дадено. Ако остане в ареста – тогава явно мачът да не е задоволително добре уречен, уточни психологът.

Росен Йордан не счита, че в случай че бъде предпазен очевидец, надали е толкоз елементарно могат да отпаднат 20 обвинявания, някои от които са доста тежки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР