Какъв 4 годишен мандат на управление на Варна предстои на

...
Какъв 4 годишен мандат на управление на Варна предстои на
Коментари Харесай

Кметът на Варна Благомир Коцев – 4 години сам сред вълци 


Какъв 4 годишен мандат на ръководство на Варна следва на кмета Благомир Коцев? Сложен, само че с вероятен предварителен край. Не поради управническа отпадналост на Коцев, който влезе в кметския кабинет зареден с упоритост, идеализъм и реваншистки офанзиви против някогашния кмет Портних, а заради други аргументи. Само Даниел Лорер, Рубин Коцев и Благомир знаят какво е дадено на ТИМ, строителните компании, Възраждане, Ангел Дерменджиев, Българска социалистическа партия и кой ли не още – с цел да поддържат претендента на Политическа партия на втори тур. Завесата стартира леко да се повдига – Иван Портних сигнализира за огромен план на Ангел Дерменджиев, който не е разрешил и прикани Коцев да не разписва изсичането на 70 дка.гора, където да изникне жилищен комплекс. Това е единствено върхът на айсберга.
На който не му е ясна политиката на групировката ТИМ ще я разясня: тя включва единствено ВЗЕМАНЕ от страна, община и съперници. ТИМ не дават нищо, с изключение на работни места. Варненци 16 години чакат да получат от тях стадион Варна, само че уви – ТИМ се будалкат с тях. Те се избудалкаха и с Бойко Борисов, който като министър председател не им отхвърли нищо и поддържаха претендента на Политическа партия. ТИМ са привикнали единствено да вземат и върху това е трябвало да се замислят Лорер и Коцеви преди да одобряват поддръжката им. Скоро за идеалиста Благомир ще настъпи време разделно – ТИМ и другите по редичката ще изискат да им се върне услугата. Ще се желаят имоти, позволения за строителство, публични поръчки, назначения.

Докъде ще я докара Благомир Коцев?

Длъжник от една страна, осветлен от прожекторите на публичното мнение от друга ще му се наложи да лавира, като скиор сред трудностите. Но колкото и да е еластичен все някое затруднение ще го прасне през глезените. ТИМ и другите помагачи неизбежно ще се скарат за някоя апетитна хапка, постоянно ще има недоволни и защото предприемачите са като глутница вълци – хапят се, борят се за превъзходство, само че си оказват помощ – ще го отнесе Благомир.
Незавидна орис за 45 годишния млад татко, получил влиятелно обучение в чужбина, само че избрал да се върне във компанията на татко си. Търговията с акции, в която Благомир се хвали, че е познавач ще му се види бял дерт спрямо това, което го чака. Глутницата ще го ръфа парче по парче, до момента в който не получи своето. Бащата Рубин, кален в корпоративни борби и не изключително честни врътки, докарали мениджърите на Дойче банк до нервност ще опита да помогне на Благомир. Но и той ще се окаже безпомощен, тъй като играта в която е влезнал е с предупреден край. ТИМ и сие желаят дисциплиниран кмет, който да извършва, ПП/ДБ им е все тая какво ще стане с Варна, остава „ непоколебимият„ идеализъм на Благомир Коцев, който може да се окаже актьорско осъществяване.
Крушата не пада надалеч от дървото – Рубин Коцев е бизнес хиена, която дочака своя момент да ръководи Варна, Благомир може да изиграе ролята на умряла лисица и да избута мандата. Независимо от цената. А тя ще бъде висока, бъдете сигурни! Какво ще завоюва Варна и варненци от колаборацията Коцеви – ТИМ и сие, поради политиката на икономическата група не е мъчно да се предскаже.

Иво Югов

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР