Как звучи кинетичната енергия на морето? Археология с изкуствен интелект?

...
Как звучи кинетичната енергия на морето? Археология с изкуствен интелект?
Коментари Харесай

TIME CAPSULE - Резултати от резиденция Изкуство и Наука Варна

Как звучи кинетичната сила на морето? Археология с изкуствен интелект? Или по какъв начин са изглеждали Римските терми в преди 1500 години. Класифициране на плевели и микрозвуци от града. Това са единствено някой от тематиките в творбите създадени отучастниците в първото издание на резиденция “Изкуство и Наука Варна ".

Time Capsule е галерия, представяща резултати от първото издание на Резиденция Изкуство и Наука Варна, осъществено с поддръжката на Национален Фонд Култура, Община Варна и в партньорство с Регионален Исторически Музей - Варна.

През месец август тази година, съдружие Таляна и пространство ReBonkers организираха първото издание на годишната интердисциплинарна резиденция “Изкуство и Наука Варна ". 8 актьори от България и чужбина бяха селектирани посредством отворена покана и организираха полева работа взаимно с Регионален Исторически Музей - Варна - комплекс от 6 музея на територията на града с широкоспектърна сбирка включваща антична и модерна история, археология, просвета, и други

Музеят е естествена среда за срещата на изкуство и просвета. Като институции на знанието, което цели шерване и показване пред най-обща и разнообразна аудитория. Музейната среда е непрекъснат продан сред визуално/артистичното (в смисъл на изложения, разказ на показване и образна комуникация) и научното( в смисъл на сбирка, специалисти, архиви, проучвателен развой и реставрация). В първото си издание Творческа резиденция “Изкуство и просвета - Варна " реализира включването на актьори от разнообразни сфери на работа в музейната среда, като модел за проблематизиране на тематики и въпроси свързани с сбирките и работата на музеите, другарство с публиката и връзката на научни и исторически концепции.

По време на работа си участниците работиха с специалисти и чиновници на музеите и имаха достъп до вътрешните процеси, като реституция, цифровизация и изследователска активност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР