Как ви звучи златен медал на Олимпиадата за най-много застреляни

...
Как ви звучи златен медал на Олимпиадата за най-много застреляни
Коментари Харесай

Безумните спортни дисциплини, участвали в Олимпиадите

Как ви звучи златен орден на Олимпиадата за най-вече убити гълъби? А елени? В разгара на спорните Олимпийски игри в Рио де Жанейро ви представяме най-безумните спортни дисциплини, взели участие в миналото в големия състезателен конгрес, само че отпаднали за положително или неприятно от него.

Дърпане на въже

Макар и дърпането на въже през днешния ден да е необятно практикувано развлечение на летни лагери или в учебния двор, в миналото това е бил олимпийски спорт. Бил е включен в Олимпиадите от 1900 до 1920 година. Англия може да се похвали с най-вече медали от дърпането на въже.

Ски балет

Също прочут като акроски, ски балет беше свободен жанр ски дисциплинираност, взел участие на Олимпиади от 1960 до 2000 година. Поради постепенната загуба на известност този спорт отпада от форума.

Военен патрул

С ясната мисъл по какъв начин звучи, военният патрул е бил екипен зимен спорт, в който спортисти се състезавали в ски тичане, ски алпинизъм и пукотевица с пушка. С правила, сходни на актуалния биатлон, тази дисциплинираност била част от Зимните олимпийски игри през 1924 година, 1928 година, 1936 година, а през 1948 година за финален път.

Плуване с препятствия

Този спорт е практикуван единствено един път на летните Олимпийски игри през 1900 година. Плувците трябвало да плуват 200 метра. Препятствията представлявали обърнати лодки, по които състезателите трябвало да се изскачат, а по-късно да продължат плуването.

Скоростно ски спускане

Един от най-бързите и най-опасните немоторизирани спортове на сушата, скоростното ски втурване е част от Зимните Олимпиади до 1992 година. Спортът е отхвърлен поради голям брой нещастни случаи. Настоящият международен връх от тази дисциплинираност е 255 км в час.

 Олимпиада

Скиджоринг

Това е зимен спорт, където човек на ски е теглен от кон, куче или кучета. Скиджорингът е бил включен единствено един път в олимпийската стратегия на Зимните игри през 1928 година и оттогава не се е появявал.

Стрелба по живи гълъби

Този безусловно кървясъл спорт е взел участие в Игрите единствено един път – на Лятната Олимпиада през 1900 година. Печелел състезателят, избил най-вече птици. Близо 400 гълъба били убити, до момента в който се определил първенецът.

Солово синхронно плуване

Да, звучи като оксиморон, само че истината е, че този спорт е бил включен в Олимпийската стратегия на игрите в Барселона през 1992 година.

Дуел с пистолети

Също включен единствено един път в олимпийската стратегия през 1912. Този спорт представлявал бърза пукотевица по цел във формата на човек. Печелел този, който изстреля най-вече патрони по манекена за минута, като след всеки изстрел състезателят трябвало да презарежда оръжието си. Най-много точки носели смъртоносните удари.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР