Как Украйна приема заявената готовност на България да се включи

...
Как Украйна приема заявената готовност на България да се включи
Коментари Харесай

Ексклузивен коментар на Посолството на Украйна: Подкрепата за нас не е благотворителност, а инвестиция в сигурността и на България

Как Украйна приема декларираната подготвеност на България да се включи с по-активна помощ и даване на оръжие за ускорение края на съветската експанзия? Имат ли съображение опасенията, че България би трябвало да е неутрална и да се снишава пред Кремъл?

С тези настоящи въпроси Faktor.bg се обърна за коментар към Украинското посолство в София.

Ето извънредната им позиция:

„ Засилването на поддръжката за Украйна е единственият реален метод за възобновяване на справедливия мир и непоклатимост освен в Украйна, само че и в целия район.
От последните изказвания на съветски публични лица излиза наяве, че те желаят единствено продължение на войната за заличаване на Украйна, а не намиране на решения на масата за договаряния.

Съответно, колкото по-силна бъде Украйна и колкото повече благоприятни условия има да отбрани земята и народа си, толкоз по-скоро Москва ще бъде принудена да се откаже от по-нататъшните си нападателни проекти и да се обърне към дипломацията.

Ето за какво необятна интернационална коалиция от повече от 50 страни продължава да укрепва военния потенциал на Украйна. Отговорните държавни управления схващат, че даването на оръжие на Украйна

ще форсира края на съветската експанзия

и възобновяване на справедливия мир и непоклатимост в Европа, а не противоположното.

Ние ценим всяка практическа демонстрация на поддръжка и помощ, тъй като това значи избавяне на живота на украинци, наши близки, родственици, другари, познати, които умират от съветското оръжие и съветския агресор.

Важно е да се разбере, че поддръжката на Украйна не е щедрост. Подкрепяйки Украйна, всяка страна сътрудник, в това число и България, влага на първо място в личната си сигурност.

Украинците се борят войната да не стигне до прилежащите страни, а украинският народ най-вече копнее за мир.

Обръщаме внимание, че апели за снишаване пред агресора са апели за легитимиране на терора. И всяко подозрение по отношение на помощта за Украйна, закъснение на решения или апели за договаряния са на цената на ужасни нови загуби, нови бедствия, нови терористични актове и военни закононарушения. Агресията на Русия не се лимитира до територията на Украйна, а съставлява директна опасност за страните от Черноморския район. Затова се надяваме да продължим ползотворното си съдействие с Република България в интерес на богатството на нашите страни. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР