Как ще реагирате, ако някой позвъни на вратата и предложи

...
Как ще реагирате, ако някой позвъни на вратата и предложи
Коментари Харесай

Рут Белвил – продавачката на време

Как ще реагирате, в случай че някой позвъни на вратата и предложи да ви продаде тъкмо време?

Елизабет Рут Наоми Белвил (5 март 1854 - 7 декември 1943), известна също като Дамата от Гринуич, е известна бизнесдама от Лондон и прави тъкмо това. Тя е продавачка на време. Питате се по какъв начин е допустимо? Ето по какъв начин.

Заедно с майка си, Мария Елизабет, и татко си, Джон Хенри, Рут Белвил продавала времето на хората. Това било допустимо с помощта на настройката, която правели на своите часовници. Преди повече от 100 години множеството часовници не били напълно точни. Затова сходно услуга се търсела.

Бащата на Рут Белвил, Джон Хенри Белвил, основава услуга за 200 клиенти през 1836 година Всяка заран Джон Хенри отивал в Обсерваторията, където работел, и настройвал часовника си на приблизително време по Гринуич. След това започвал да обикаля домовете на богатите хора в Лондон, с цел да им продаде тъкмо време. Позволявал им  да гледат часовника и да поправят по него своите часовници.

Джон Хенри траял да се занимава с това до гибелта си през 1856 година, когато фамилният бизнес бил удължен от вдовицата му, Мария – чак до гибелта й през 1892 година

Тогава Рут Белвил поела бизнеса и го практикувала чак до гибелта си през 1940 година На 86 години към момента можела да пътува на към дванадесет благи от вкъщи си и да участва в Обсерваторията в 9 часа сутринта, където сверявала своя хронограф. През 1926 година, когато радиосигнал за тъкмо време почнал да се излъчва от Военновъздушни сили, доста клиенти не се нуждаели към този момент от нейните услуги. Но някои останали нейни клиенти до края, когато госпожа Белвил решила да остави бизнеса си заради напреднала възраст. Тя умряла на 89-годишна възраст.

Часовникът, употребен от бизнеса, имал с прякор „ Арнолд “. Първоначално бил изработен за херцога на Съсекс и имал златен калъф. Когато бил даден на Джон Хенри, той го сменил със сребърен, тъй като се тормозил, че златният часовник ще бъде откраднат. След гибелта на Рут часовникът бил оставен на Почитаема компания на часовникари.

Гринуичката кралска обсерватория се намира в Гринуичкия парк в Лондон. Тя играе значима роля в историята на астрономията и навигацията и е най-известна с това, че началният меридиан минава през нея, откъдето произлиза и Гринуичкото приблизително време.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР