Как се влиза в топ 2% на учените в света?

...
Как се влиза в топ 2% на учените в света?
Коментари Харесай

Робономика или как се влиза в топ 2% учените на света

Как се влиза в топ 2% на учените в света? Отговорът на този въпрос у нас знаят единствено 20 души. Толкова по последни данни са българите, които попадат измежду общо 100 хиляди учени в международните научни рейтинги.

Сред тях от броени седмици е и проф. Станислав Иванов - зам.-ректор на Висшето учебно заведение по мениджмънт (ВУМ) във Варна.

От българските учени, най-познатото име в класацията на топ 2% учените е това на сегашния министър на образованието - проф. Николай Денков. Преобладават тези, които са в естествените науки - химия, физика, медицина (т.нар. STEM направления), разяснява за Радио Варна проф. Иванов.

Той е единственият българин в класацията в региона на обществените науки.

Добрата работа и неизменност постоянно се отплащат, казва Станислав Иванов, който е прочут както с проучванията си по ръководство на приходите  - нещо като върховен пилотаж в маркетинга на самолетни компании, хотели и компании за услуги и създадената от него математическа методика за дублажи на стаи, само че и с създаването и популяризирането на робономиката (автоматизираната икономика).

Понастоящем приготвя книга по робономика, която обгръща доста от въпросите и въпросите, които автоматизацията и дигитализацията слагат. Главен редактор е на списанието European Journal of Tourism Research и е част от редколегиите на 30 списанията в региона на туризма, маркетинга и стопанската система. Пише публикации и си сътрудничи с учени от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Турция, и други

Повече може да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР