Как се става Космически кадет - за това разказва филмът

...
Как се става Космически кадет - за това разказва филмът
Коментари Харесай

Тази вечер В кадър: Космически кадети

Как се става " Космически кадет " - за това споделя филмът на Цветелина Йорданова и оператора Атанас Атанасов, който Българска национална телевизия ще излъчи довечера от 22.30 в рубриката " В кадър ". В него ще ви срещнем с екипа, основал най-голямата в Европа онлайн платформа за проучване на Космоса и практическа стратегия за образование в тази сфера.

Райчо Райчев, създател на " Космически провокации ": „ Създадох " Спейс чалинджис " през 2010 година, тъй като желаех да има обикновено галактическо обучение в България! "
Седем години по-късно резултатът е най-голямата в Европа просветителна онлайн платформа за космоса и амбициозна практическа стратегия за образование с присъединяване на водещи персони от галактическия отрасъл. Безплатни и с изцяло свободен достъп. И в допълнение - стратегия за занимания с деца на тематика космос с взели участие над 500 деца до момента.
Виктор Данчев, координатор на програмата " Космически провокации ": Академията е късмет за младежи, които се интересуват от космоса, студенти и възпитаници най-много, да получат малко същински опит от галактическия бранш.
Това са галактическите кадети. Одобрени след кандидатстване, те стартират галактическото предизвикателство. Изискванията са високи, да се посветиш на задачата - наложително.
Кип Стригфелоу, шеф за стратегическите връзки, Университет " Сингюларити " - Съединени американски щати: " Работя с бизнесмени от целия свят и виждам кои са сполучливите и несполучливите практики. Така че просто ще споделя своя опит от кухнята на тази сфера с младежите. Да работят крепко - това е най- положителният ми съвет към тях. "
Мисията на " Космически провокации " - да търси и основава ново потомство откриватели. Подходът - изцяло нов и друг, въодушевен от метода, по който младите употребяват онлайн средата, само че фокусиран върху опциите за образование. Така се ражда Spaceport - най-голямата в Европа платформа с просветителни материали на тематика космос.
Марко Лизи, управител по планиране на сателитни навигационни системи и услуги към Европейската галактическа организация: " Уебплатформата, която е доста съвременна и доста добре подхожда на мисленето на младежите. Те не обичат да слушат дълги лекции от професори, избират да употребяват приложение или уеб страница, където да гледат видео, което подтиква тяхното въображение. " Райчо Райчев, създател на " Космически провокации ": И се гордея, че не съм се отказал осем години подред да върша обучение от този вид в България. Нямаше да се познавам с такива неповторими хора, с които в този момент имам достойнството на работя, нямаше да сме горди с най-голямата платформа за обучение в Европа. Всички тези неща идват като натурален резултат от това, че страхът, който постоянно изпитваш не е съумял да те пречупи в степента, в която да те откаже.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР