Как се спазват условията на предсрочното освобождаване от затвора на

...
Как се спазват условията на предсрочното освобождаване от затвора на
Коментари Харесай

Полфрийман платил само 7 000 лева кръвнина

Как се съблюдават изискванията на предварителното освобождение от пандиза на австралийският палач Джок Полфрийман, който от 2 месеца не е в България. Това попита през днешния ден Христо Монов - бащата на студента Андрей.

Австралиецът бе освободен 9 години и 3 месеца преди да е изтекла 20-годишната му присъда от тричленен състав на Софийския апелативен съд. Днес другар на Андрей Монов заяви, че досега Джок е платил единствено 7 000 лева кръвнина от общо 450 000 лева, които дължи на почернените близки.

“Въпросът за кръвнината не е значим за мен. Най-важното е по какъв начин с определение съставът на САС - Калпакчиев, Иванова и Магдалинчева, го помилваха де факто, защото той е условно предварително освободен. Как се съблюдават изискванията на това предварително освобождение? Попитайте ги. Г-н Калпакчиев е очевидно корифей в магистратската специалност, само че дано изясни тези неща на децата си, този позор, с който ги покри ”, съобщи Христо Монов пред “Правен свят ”. И им пожела, когато прегръщат децата и внуците си, да си спомнят какво са създали с “помилването ” на килъра.

Запитан по какъв начин приема фактът, че Джок към този момент не е в България, Монов сподели: “Приемам с възприятие на облекчение, че той не е тук, този патогенен палач най-малко да не убива към този момент тук ”.

Още при стартирането на Полфрийман от пандиза с определението на САС, адвокати обясниха, че той рано или късно ще замине зад граница и за годините, за които пуснат предварително, няма да се извършват пробационни ограничения, както при другите пуснати по-рано пандизчии. Освен това, в случай че в този конвенционален период той извърши ново съзнателно закононарушение някъде по света, няма метод да му се прибавят годините от неизтърпяното наказване в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР