Как се реагира при природни бедствия и какво представлява На

...
Как се реагира при природни бедствия и какво представлява На
Коментари Харесай

Срещу бедствията: Мащабно обучение за деца за реакция при аварийни ситуации


Как се реагира при естествени бедствия и какво съставлява На това спешни екипи от Столичната община образоваха деца.

За пет години към 6000 деца са подготвени на общинския полигон. От през днешния ден той има и нов модул – образователно бомбоубежище.

Снимка: bTV


В демонстрацията се включи и екипът, взел участие при спасяването на хора при наводнението през септември в Каравелово.

„ Ние сме един екип дружно с Министерство на вътрешните работи и с Министерството на защитата “, сподели Красимир Димитров, шеф на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

„ Едно от най-важните неща за реакция при рецесии е взаимоотношението сред институциите “, изясни кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

„ Много е значима координацията, съдействието на другите институции да бъде координирано и навременно, тъй като всичко се прави за отбрана на българските жители. Фактът, че сме тук трите институции приказва за това, че във всеки един миг сме разполагаем “, съобщи Моника Димитрова-Бийчър, заместник-министър на Министерство на вътрешните работи.

И армията има своя роля.

„ Моментът на взаимоотношение е значим, армията постоянно е откликвала на потребностите на популацията във връзка с предварителна защита, битка с бедствия и повреди. Идеята да участваме дружно с Софийска община в това обучение е следната – те развиват профилирани качества, ние имаме транспортни качества. В някои места имаме военни гарнизони, има огромни качества на периферията на страната. Може да се наложи действителен сюжет, тогава армията е в услуга на тези профилирани структури да може да се реагира в сериозен миг “, сподели от своя страна адмирал Емил Ефтимов, шеф на защитата.

Според Министерство на вътрешните работи на деца в основно.

„ Изграждането на тази база със силите и средствата, и желанието на Софийската община е един образец за другите общини. Това би трябвало да бъде последвано, защото предварителната защита, образованието на жителите, на децата при такива сериозни обстановки е от огромна значимост. Към това са ориентирани и нашите старания на Министерство на вътрешните работи да работим за тази предварителна защита, за възстановяване на образованието на жителите и децата “, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Аварийните екипи получиха и грамоти за сполучливото си присъединяване в интернационално обучение за трусове на Западните Балкани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР