Как се промени руската пропаганда след Херсон, какво се случва

...
Как се промени руската пропаганда след Херсон, какво се случва
Коментари Харесай

Маргарита Шурупова: Разпадът на руската държавност вече започна. Няма да има прошка за нас, руснаците

Как се промени съветската агитация след Херсон, какво се случва с военната готовност в Русия и разпада ли се страната на Владимир Путин разяснява в " Мрежата " по стратегия " Христо Ботев " съветската журналистка Маргарита Шурупова.
 
Как се промени разказът за войната, който Кремъл показва на съветското общество през днешния ден?
 
" Промени се, тъй като и публичните настроения в Русия се трансформират, поради военните неуспехи, които търпи Русия, а също и с оповестяването на по този начин наречената частична военна готовност на 21 септември. Но в действителност, самата готовност беше стъпка на обезсърчение, тъй като това беше един политически неблагоприятен ход за Путин, който промени настроенията на разнообразни хора в страната. Също по този начин, частичната готовност стана спусък за втора вълна емигранти от Русия. Този път не на съперници на режима, а на хора, които осъзнаваха, че не желаят да бъдат участници във войната и то на фронта.
 
Понякога си предизвиквам да чувам съветските пропагандни канали и, да, разказът им се е трансформирал, само че не в посока помиряване със Запада – няма никакъв опит за осъществяване на цивилизован разговор. По-скоро се търсят виновници за неприятното положение на съветските въоръжени сили и за какво толкоз доста се е крало в армията и така нататък Всъщност съветските пропагандатори не подлагат на критика същински, тъй като сега в Русия не е допустимо в формалните телевизионни канали да прозвучи нещо, което да не е в съгласие с политиците.
 
По-скоро това е опит за израз на публичното мнение, за неща, които хората и без друго към този момент знаят. Тъй като недоволството в Русия пораства, тези рецензии са метод да се изпусне парата един тип ".
 
" Някой ден, реториката на Путин ще бъде обект на проучвания на психиатрите. Когато той говореше за денацификация и че ще превземе Киев за три дни, той си представяше, че доста бързо ще може да анексира цялата територия на Украйна. А в този момент, когато той е заинтригуван от договаряния с Украйна той се пробва по всевъзможен метод - по метода на камшика и примамката, със обстрели, с опустошения на енергетичната мрежа на Украйна и с смяна на реториката да принуди Украйна да влезе в договаряния с Русия, с цел да може да завоюва време.
 
Но не мисля, че отстъплението от Херсон е някакъв авансово премислен капан. Това беше една насилствена мярка. Просто, тъй като армията на Русия не можеше повече да удържа и отстъпиха. Но това не е жест на благосклонност. "
 
" Руснаците все по-дълбоко и мощно осъзнават мащабите на нещастието, от която са част. А в украинските истории, от ден на ден се втвърдява позицията, че примирие с руснаците е невероятно. Що се отнася до руснаците, които не одобриха войната и наложително напуснаха родината си, то те отпътуваха просто накъдето видят. Много от тях започнаха живота си на ново място, от нулата и е разбираемо, че вниманието им е ориентирано напълно към Русия.
 
Аз съм една от тези хора, със ставането стартирам да проследявам новините от фронта и какво се случва в Русия. Живея с тази война и вярата, че тя ще спре. Руснаците, които напуснаха Русия, поради мобилизацията, те не бяха дейни съперници на режима на Путин, само че те схващат безсмислеността на тази война.
 
Техните истории са цялостни с разкази - по какъв начин са напуснали страната, по какъв начин са се устроили в този момент, какво мислят в този момент за режима на Путин и за какво не са напуснали по-рано Русия. Не са го създали, тъй като не са имали къде да отидат, нямали са пари. Но когато би трябвало да избереш сред живота и това да заминеш без пари някъде в незнайното, то хората избират второто ".

Проектозаконът за " задграничните сътрудници " в България?
 
" Той напълно наподобява на прелюдия в Русия. Това е просто инструмент за ограничение свободата на изложение и както демонстрира съветския опит, този инструмент работи прелестно. Защото хората, публицистите средствата за всеобща информация, които бяха оповестени за задгранични сътрудници, в този момент, след началото на войната в Украйна, просто напуснаха Русия. Според мен, България ма своите проблеми с демокрацията и мисля, че подобен закон може да бъде употребен в ущърб на демократичните процеси в страната ви ".
 
Предполагаемата съветска ракета в Полша?
 
" Мисля, че това е по-скоро неточност, тъй като в настоящия миг Русия да разгласи война на Алианса, би било крачка към бездната. Разбира се, аз не съм боен анализатор, само че ми се желае да имам вяра, че това да е неточност. Но по-важното е, че Путин непрекъснато покачва градуса на противостоянието и непрекъснато ескалира този спор. Това е реалност. Ако той продължава с ескалацията, то това би било пагубен път към разпада на съветската държавност, който път така и така към този момент е почнал.
 
Границите на нашата страна са размити. И сега Русия прилича една пропаднала страна с размити граници, няколко частни армии, които действат дружно с държавната войска. Системата на институциите е изцяло разрушена, тъй като виждаме по какъв начин пандизчии са пращани на фронта. Фактически се организират обществени изтезания, снимат и след това тези фрагменти се пускат в разнообразни канали в интернет.
 
Но по този мотив не се предизвикват никакви следствия и не се търси отговорност от никого, както и никой не е осъден. Фактически, законите са към този момент размити. И в случай че се върна към вашия въпрос за по-голяма ескалация, то, тази ескалация би довела до цялостно опустошение и заличаване на държавните системи вътре в Русия ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР