Как се прави бизнес по време на криза, успяват ли

...
Как се прави бизнес по време на криза, успяват ли
Коментари Харесай

Как се прави бизнес по време на криза: 15 г. награди „Мениджър на годината“


Как се прави бизнес по време на рецесия, съумяват ли българските компании да печелят и по какъв начин се става? Управителят на на сп. „ Мениджър “ Деница Димитрова и Явор Мраморенски описаха какви са главните качества, с цел да имаш сполучлив бизнес.

Сп. „ Мениджър “ към този момент 15 години отличава експертите в ръководството на компании. Явор Мраморенски е от компанията-победител в категория „ Бизнес промяна “.

Той изясни, че с цел да си добър управител трябват доста качества, само че откори 3, които за него са най-полезните.

„ Добрият управител би трябвало да бъде индивидът оркестър на процедура, само че за мен трите най-важни качества са храброст, наложително би трябвало да имаш храброст и адаптивност. За да може да посрещне всички тези рецесии и волатилност, които животът и светът ни оферират. И за мен най-важното качество на един управител - това е прочувствената просветеност, тъй като динамичността в света сега е невероятна. Дигиталната еволюция направи по този начин, че информацията да тече може би 10-20 пъти по-бързо, в сравнение с е било преди десетина години “, сподели той.

Сеница Димитрова разяснява и че бизнес по време на рецесия е огромно предизвикателство.

Бизнесът по принцип има потребност от непоклатимост и предвидимост, с цел да генерира напредък. Този циклон от рецесии, в който се намираме от известно време, несъмнено не оказва помощ в тази обстановка. От друга страна пък знаем, че рецесиите от време на време са и опция за преосмисляне, за вкарване на нови, изобретателни и ексцентрични решения “, сподели шефът на сп. „ Мениджър “.

Филмът, отдаден на финалистите в главната категория и спечелилите в четирите нови категории, ще бъде излъчен през днешния ден от 16:00 часа по bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР