Как реагира Европа на статията на немския Die Welt, според

...
Как реагира Европа на статията на немския Die Welt, според
Коментари Харесай

The Cube: Как реагира Европа на статията на Die Welt за България

Как реагира Европа на публикацията на немския Die Welt, съгласно която България въпреки всичко е изпращала помощ на Украйна, ще научим от Мария Кръстанова в The Cube.

 

Статията на Die Welt, по-късно препубликувана от Politico, бе пусната през вчерашния ден и безусловно предизвика реакции освен в България, само че и в цяла Европа.

Няма да е пресилено, в случай че кажем, че всички огромни европейски медии отделиха внимание на новината. Видяхме я преведена на няколко езика, в това число на украински, френски и италиански.

Британският Гардиън също писа за новината, като от там са решили да стартират публикацията си, пишейки, че най-бедната страна в Европа, дълго време възприемана като промосковска, въпреки всичко е пособия на Украйна да оцелее.

Интересно е, че някои непознати медии (Гардиън, например) бяха решили да илюстрират думите си, публикувайки фотоси от проруски демонстрации в България, като да вземем за пример тази, която се организира през декември в София. Някои консуматори в онлайн пространството означиха тази детайлност, пишейки, че с тази вест България прекатурва показа на света за себе си.

Заговаряйки за обществените мрежи, и там реакциите са естествено извънредно доста и в двете крайности. Интересно е, че доста украински консуматори споделяха публикацията, оповестена и в някои украински медии. Забелязват се доста благодарствени слова по адрес на България, идващи точно от Украйна. Някои български профили пък пишат, че сходна вест би трябвало да бъде мотив за горделивост за страната ни. Други не са съгласни с тази позиция, и показаха опасенията си от прочетеното.

Включи се с коментар и проверяващия публицист Христо Грозев, който написа в Туитър, че му се е щяло България да не е била в състояние да крие, че въпреки всичко оказва помощ. Статията бе споделена и от някои известни обществени фигури, измежду които писателя Георги Господинов и карикатуриста Христо Комарницки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР