Как най-големият затвор в Европа, френският Фльори-Межори на 30 км

...
Как най-големият затвор в Европа, френският Фльори-Межори на 30 км
Коментари Харесай

Как най-големият затвор в Европа се бори с пандемията

Как най-големият затвор в Европа, френският Фльори-Межори на 30 км от Париж, сполучливо се бори с пандемията от ковид - това споделя в собствен репортаж швейцарската радиотелевизионна компания SRF, взаимно със своите френски сътрудници от France 2.
Ръководството на изправителното институция подхванало редица строги ограничения по обезпечаване на оптималната изолираност на пандизчиите, като да вземем за пример затворили стаите за рандеву, килиите с заболели били отделени херметически. Затворниците се усещат в сигурност и повече се опасяват от външна заразяване. Някои пандизчии с леки присъди излизат на независимост, тъй като препълнените килии основават опасност от заразяване . Високите 8 метра стени могат да предотвратят бягство, само че не и навлизане на ковид.
В изолираната килия за заболели има 29 души. Седмина пандизчии имат леки признаци за ковид. Всеки ден по няколко пъти им мерят пулса, кръвното налягане и температурата. Има подготвеност при потребност да ги изпращат в болница. Засега нямат тежки случаи.
Движението по коридорите е понижено до най-малко. Затворниците не носят маски. Затова пък те имат непрекъснат достъп до душовете, изключително след разходки по двора. Разполагат с огромно количество Жавелева (Лабракова) вода с калиев хипохлорид.
Мерките били засилени откакто във " Фльори Мерожи " зародило съмнение за първо заразяване.
Директорът на пандиза Надин Пике споделя: " Затворниците се изплашиха от разпространяването на ковид също като нас. Ужасната обстановка ни сплотява ".
От края на март затворническият личен състав надянал маски. Стаите за свиждания са затворени, а тук годишно идват 180 000 гости. Всеки от тях може да придвижи вируса. Това мощно блъснало по пандизчиите, тъй като ги изолира от външния свят, само че те демонстрират схващане и чакат епидемията да отмине.
За снемане на напрежението пандизчиите могат свободно да гледат телевизия, те получават заем от 40 евро за телефонни диалози. Всички имат право на две разходки на ден. Разрешено е и да играят футбол.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР