Как наследници на БКП и активисти на БСП приватизираха Съюз

...
Как наследници на БКП и активисти на БСП приватизираха Съюз
Коментари Харесай

Червени деденца със зелени чорапки ни зоват към путлеризъм

Как наследници на Българска комунистическа партия и деятели на Българска социалистическа партия приватизираха Съюз на офицерите от запаса, с цел да служи на путинизма и съветския нацизъм

" За предателите на България няма благосклонност! "
Стефан Стамболов

Полковник о. з. инж. Стоян Чешмеджиев, Подполковник о. з. инж. Ангел Минчев,

Атлантически съвет на България

Малко след началото на експанзията на путинова Русия против свободна Украйна за шпионаж в интерес на Руската федерация бе задържан запасният бригаден военачалник Валентин Цанков.
През 2019 година спряганият за съветски разузнавач взе участие в инициативния комитет за издигане на Мая Манолова за кмет на София. През 2020 година инициира подписка измежду запасни офицери в поддръжка на Румен Радев, когато основният прокурор Иван Гешев погна двама президентски съветници. Пак за шпионаж и за нелегално разполагане със секретна натовска информация.
В. Цанков взе участие и в апела за “Велико национално въстание” против кабинета на Борисов през септември 2020 година, както и в уличните митинги в центъра на столицата.
Преди това е специалист на Българска социалистическа партия и нееднократно е спряган за боен министър при комфортно за столетницата разположение на силите.
През последните две десетилетия алените кадровици са му изпипали

блестяща биография на „ евроатлантически “ офицер

По-лъскава даже от маскировката на други Румен Радев. Вальо Шпионина, както закачливо го назовават сътрудниците, приключва военно учебно заведение и военна академия у нас, Генералщабна академия в Гърция (1997–1998 г.), Колежа на НАТО в Рим и Европейския център за отбранителни проучвания „ Джордж Маршал “ в Гармиш-Партенкирхен, курс за ръководство на отбранителните запаси в Монтерей, Калифорния. След 1990 година в формалните му биографии услужливо е пропускан фактът, че през 1982–1983 година минава десетмесечен действен разследващ курс в Москва, където се допуска, че
руските приятели поголовно вербуват обучаемите за сътрудници на ГРУ.

Сред безкрайния лист от длъжности и покачвания виждаме и „ аташе по защитата в Лондон “ (2004–2007 г.) и във Вашингтон (2010–2011 г.) и консултант на министъра на защитата.

Истински строител на актуалната Българска войска!

През август предходната година Цанков упреква НАТО, че дружно с Украйна се готви за война против Русия. „ Родолюбецът “ дава изявление пред уеб страницата Dir.bg, прочут с околните си финансови и идейни връзки с Моника Станишева. Предварително оповестени, повече от 50 прокремълски издания в Русия разгласяват заглавието „ НАТО тренира за война в Черно море “.
„ В случая Русия пази границите си по този начин, както би направила всяка страна в сходен случай. “ „ Русия господства в Черно море, което смята за непосредствена зона на виталните си ползи. И това е по този начин от няколко епохи, от времето на Руската империя и Петър Велики, когато съветският флот прави първите си крачки на сериозен състезател в така наречен топли (южни) морета “, твърди българският „ специалист “. Вече се видя кой кого заплашва и кой се е готвил за нападателна война.

 valentin_cankov1.png

Ген. Цанков, разследван за шпионаж, претендент за съветски медал

Да, други Цанков към момента е и заместник-председател на Асоциацията на Сухопътните войски, която е групов член в Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса (СОСЗР).

Преди години някогашният шпионин о. з. полковник Яни Янев също бе хванат да предава на съветското посолство класифицирана информация, измъкната от работа „ Военна информация “, позната като бившето Разузнавателно управление на Министерството на нар. Но други Янев не бе елементарен запасен шпионин, а основен секретар на СОСЗР.
Скандалът избухна през март 2001 година, когато за първи път след десетилетно мъртвило бяха изгонени военното аташе на Русия капитан I сан Владимир Ломакин, неговият заместител полк. Сергей Власенко и третият секретар на съветското посолство Борис Павлович Смирнов. През 1993 година склонният към алкохолизъм Ломакин е разгласен за личност нон грата в Полша поради разкритата му връзка с Марек Желински, пенсиониран чиновник на Министерство на вътрешните работи. Разкритието провокира държавна рецесия и полският министър председател Йозеф Олекси подаде оставка. Седем години по-късно Полша изгони за шпионаж още девет съветски дипломати.
На 6 март 2001 година към 19 ч. някогашният чиновник на (не)българското военно разузнаване Яни Янев по най-наивен метод се пробва да съобщи през оградата на съветското посолство секретни документи на човек от съветската резидентура. В същия ден е задържана и любовницата на Янев, военната служителка Лиляна Гешева, която по това време работи във работа „ Военна информация “.
Яни Янев е задържан с два секретни документи, единият от които е тримесечна разследваща сводка за оперативната конюнктура на Балканите. Лиляна Гешева е задържана в секретната секция на дирекция „ Анализ “ на СВИ с чанта със секретни материали.

При довеждането му в съда на 9 март 2001 година панталоните на Яни Янев се смъкнаха и той остана по бели гащи пред телевизионните камери. Данните, събрани от българското военно контраразузнаване и тогавашната Национална работа „ Сигурност “, изрично потвърждават, че Яни Янев и Лиляна Гешева са предавали секретна информация на Русия.
При разпита Гешева признава, че е работила във военното разузнаване над 20 години и е държанка на Янев още от времето, когато му е била подчинена в Разузнавателно управление на Министерството на нар. Др. Гешева-Янева стартира защитната си теза, че не е знаела за шпионската активност ва Янев, а го е снабдявала със секретните материали, с цел да подкрепи публичната му активност в Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса.
Червеното запасно войнство в България живее с необикновен афинитет към Русия, без да го интересува дали Елцин, Путин или Ленин е отпред на съветската/руската страна. През 1997 година НСС създава някогашния консултант по националната сигурност на Желю Желев ген. Стоян Андреев. През 1999 година осем души от Казанлък, измежду които двама някогашни депутати от Българска социалистическа партия (Иван Дочев и Георги Захариев), както и двама някогашни офицери от Министерство на вътрешните работи, са разпитвани по сходни съмнения. След разпита са принудени да подпишат предупредителни протоколи.

СОСЗР – академия за шпиони и люпилня за национални предатели?

През 1908 година почтени български воини основават първия в света Съюз на офицерите от запаса. От 1912 до 1919 година под девиза „ Бог, Цар, Отечество” тези герои проливат кръв, побеждават и гинат във войните за избавление и обединяване на Майка България. От 1923 до 1941 година отново те мизеруват и работят за излизане от покрусата, за стопанското замогване на страната ни, за превъзмогване на последствията от корумпираното дружбашко ръководство, от болшевишкия протест през 1923 година и от най-кървавия атентат в Европа през 1925 година в църквата „ Свети Крал”.
През тридесетте години запасни чинове постоянно са избирани за кметове, назначавани са за регионални шефове и секретари на общини. С честност и организираност те способстват общинската власт у нас да преживее най-хубавите си години.
През 1941 година е основана конфедерация Съюз на запасното войнство, в която влизат запасните офицери и подофицери, кавалерите на ордена „ За храброст”, бойците от фронта и други родолюбци.
С министерска заповед № 4 096 от 1 декември 1944 година на комунистическия министър на вътрешните работи Антон Югов Съюзът на запасното войнство и останалите патриотични организации са разтурени като „ фашизирани структури”.
През 2008 година Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и запаса (СОСЗР) без терзание разгласи, че чества 100 години от основаването си. В рамките на амбициозна стратегия бяха осъществени концерти и конференции, изявления, кръгли маси. „ Юбилярите” бяха поздравени от президента Първанов, от министъра на защитата и началника на Генералния щаб, от червени кметове и от Българска социалистическа партия.
Честването стана характерен образец за

замяна на стойности, за отнемане на име, на история

и на имущество от страна на казионен „ независим” съюз с нескривани политически задължения и с очевидни политически подкрепи. Днешният СОСЗР няма и не би могъл да има нещо общо със основания през 1908 година Съюз на запасните офицери. Други са хората, концепциите, идеалите и наличието на съюза-първообраз. До 1990 година сегашните ръководители на СОСЗР са ревностни членове на Българска комунистическа партия, на отдел „ Военен” на Централен комитет на Българска комунистическа партия и на военната номенклатура на Българска комунистическа партия, които сами имат вяра и старателно внушават на подчинените и на сътрудниците си тезата, че разтурените след 1944 година съюзи са били гнезда на „ българския шовинизъм”, на „ монархофашисти”, на врагове на Съюз на съветските социалистически републики и Българска комунистическа партия.

Най-много кавалери на ордена „ За храброст”, участници във войната и същинските рицари на българщината към момента има в Съюза на възпитаниците на военните на Н. В учебни заведения, ШЗО и родолюбивото войнство и поданство. Именно те са уволнявани, пращани в лагери и затвори, избивани без съд и присъда или посредством месомелачката на така наречен национален съд.

С „ фашистка “ пита – комунистически помен

В края на 1996 година, когато стана явен крахът на Виденовото държавно управление, заместник-премиерът Дончо Конакчиев подписа документ, с който нелегално „ възвърна” на СОСЗР постройката на бул. „ Христо Ботев” 48. Известна като Дом-паметник на запасните офицери и подофицери, тя е строена с волни жертвания на предците ни с пагони. Пренебрегнати са доводите на няколко патриотични организации, измежду които са Съюзът на възпитаниците на Военните на Н. В. Училища и Българската офицерска легия „ Раковски”. СОСЗР не има документ, че е приемник на „ фашисткия” Съюз на запасните офицери. В устава на организацията се твърди, че тя е „ правоприемник и приемник, с всички активи и пасиви, на Съюза на запасните офицери, основан през 1908 год. и на Съюза на запасните подофицери, основан през 1910 год.”, без да са посочени някакви правни или морални учредения за това.
В хаоса след рухването на Виденовото държавно управление никой не съумява да предяви правосъдни искания към политически стимулираното „ възстановяване” на собствеността върху постройката. Междувременно въз основа на документа от Министерския съвет СОСЗР си изважда нотариален акт, с който се пробва да увековечи собствеността си върху постройката. Безсрамното отнемане на постройката много припомня обстановки след 9 септември 1944 година, когато палачи са си вадели документи, с цел да наследят екзекутираните от тях жертви.
В постройката на бул. „ Христо Ботев “ 48 са загробени доброволни дарения на нашите почтени предшественици, забравени и поругани от комунистическата номенклатура.
Когато през 1997 година държавното управление на ОДС пристигна на власт, ощетените патриотични организации възобновиха настояванията си. Предложиха страната като притежател на нелегално национализираната през 1944 година постройка да я подели поравно сред записаните организации на настоящи и на запасни военнослужещи. Въпреки писмата, жалбите и персоналните контакти, новият министър на строителството и териториалното устройство Евгений Бакърджиев не пожела да вникне в казуса.
Оттогава до през днешния ден СОСЗР е получил милиони левове като наем от пространствата, давани за офиси на компании, за заведения за хранене и други С материалната и моралната поддръжка на Българска социалистическа партия управлението на СОСЗР с поредност от докладни мемоари, цялостни с раздути цифри и с погрешни причини, получи от министри, кметове и регионални шефове здания и пространства, забележителна част от които са отдадени чартърен. Приходите от заграбените парцели разрешиха на СОСЗР да заплаща солидни заплати на управленията си в столицата и в регионалните градове, да отхрани и да поддържа същинска военно-партийна номенклатура, непосредствено наследила манталитета и „ управителния жанр “ на тогавашните окръжни комитети на Българска комунистическа партия.
Самообявил се за единствен правоприемник на Съюза на запасното войнство, СОСЗР стана и член на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от запаса в НАТО (СИОР), представяйки българското запасно войнство в тази авторитетна интернационална организация. Твърде бързо управлението и множеството от членовете на този съюз не помниха, че бяха едни от най-изявените съперници на участието ни в НАТО.

Няма данни, че в Европейския съюз съществуват модели за сходни връзки сред държавни структури и „ самостоятелни неправителствени родолюбиви организации”. Въпреки съпротивата против участието на България в НАТО, казионният съюз и още две-три сходни организации постоянно получават парична поддръжка от МО. А останалите? Кой и по какъв начин взима решение, че една от съществуващите родолюбиви организации е по-патриотична от другите?

Ако в търсачката „ Гугъл” изпишете СОСЗР

изскачат мнения и изявления, които дават точна визия за по-голямата част от членската маса и управителния състав на този съюз. Пълна поддръжка за други Първанов и други Радев на президентските избори. „ Запасното войнство застава зад Станишев” на изборите през 2009 година Постоянни обзори на съветската военна политика и овации за съветските геополитически искания. Дейности и мнения, които изрично неглижират т. 6 от Устава на този съюз, съгласно която той „ по своя темперамент е национална, родолюбива, съсловна, самостоятелна и непартийна организация. Той се построява на правилата на доброволността, демократичността и самоуправлението”.
Списанието „ Военен глас”, издавано от СОСЗР, е сложило до заглавието си изказванието, че е „ последовател на в. „ Военен глас” от 1908 г.”, което не му е попречило още през 2007 година да разгласява цялостния текст на речта на Владимир Путин в Мюнхен. Реч, която бе възприета като сигнал за нова студена война на Русия против Запада. Малко са или съвсем липсват материали за процесите в НАТО и за модернизацията във въоръжените сили на съдружниците. В редица изявления за типовете въоръжени сили едни и същи деятели години наред ронят сълзи за „ мощната и боеготова БНА”, за „ нарязаните ракети “, с които сме можели да обстрелваме Истанбул, само че през днешния ден „ демократите” били унищожили славната Българска народна армия и трансформирали бедната ни страна в колония на Съединени американски щати и на Европейски Съюз.
Години наред управлението на СОСЗР се пробва да яхне „ патриотичното възпитание” на младежта и началното военно образование. Според деденцата със зелени чорапи, най-подходящи за учители по начално военно образование били само запасните офицери, най-много от СОСЗР, защото били „ отлични професионалисти” и несравними патриоти.

Заедно с Българска социалистическа партия и други организации от аления набор

СОСЗР извърши плавния преход от социализъм към путинизъм

Още след първите опити на проевропейски публични дейци, същински патриоти, организации и общности да отстранен унизителния за българския народен дух монумент на руската войска в центъра на София запасните динозаври ревниво се включиха в отстояването, почистването и защитата на болшевишкия тотем. Червеното запасно войнство се вихри в хранителния бульон на безбройните проруски и прокомунистически НПО-та, които до неотдавна носталгираха по социализма на други Живковв, а в този момент дружно с други Радев треперят и косъм да не падне от главата на главореза Путин и на неговата националсоциалистическа православна джамахирия.

Ето с кого още от 2011 година си сътрудничат алените деденца за реституция на съветския болшевизъм на българска земя:
Българският антифашистки съюз,
Национално придвижване " Русофили ",
Форум " България-Русия ",
Федерация за другарство с народите на Русия и Оперативно-наблюдателно дело,
Дружество " Александър Невски ",
Българо-руската комерсиална промишлена палата,
Българо-руски клуб " Шипка ",
Славянското сдружение в България,
Дружество " Найден Геров ",
Федерацията на съотечествениците,
Фонд " Устойчиво развиване за България ",
Съюз на ветераните от войните,
Съюз на военноинвалидите и военно потърпевшите,
Съюзът на сержантите и офицерите от запаса и запаса,
Съюз на българските писатели,
Съюз на архитектите в България,
Съюз на филмовите дейци,
Съюз на българските публицисти.
Списъкът надалеч не е цялостен.
Ръководните фигури в СОСЗР изцяло дават отговор на политическата задача, предоставена върху казионния съюз. А личностите на въпросните „ дейци “ напълно се вписват в словесния портрет, сътворен от Ерих Мария Ремарк: „ Старци с лица на изгубени борби “. Да вземем настоящия ръководител други о. з. военачалник Златан Стойков.

Момчето от кюстендилското с. Църварица

през 1973 година приключва специалността „ Мотострелкови войски” във Висшето национално военно учебно заведение „ Васил Левски”. По това време за мотострелковаци, наричани „ кашици”, аплайват младежи, на които не доближава бал за летци, моряци, артилеристи, военни разузнавачи или свързочници. Тоест, хора под междинното ниво на просветеност за офицера от армията на социалистическа България.
След довеждане докрай на военното учебно заведение бъдещият военачалник 7 (седем!) години командва взвод и рота за обслужване - подразделения, които транспортират имущество, разпъват палатки, метат плаца и правят други високоинтелектуални действия. Според запасни и настоящи офицери, нито военната академия в София, нито генералщабната в Москва трансформират Златан Стойков във боен пълководец от висок сан. Той си остава оловен боец, спазващ златното предписание, с което се обезсмърти един олимпийски и международен първенец: ”Партията рани, ний борим”.
При конференции и срещи с публицисти неведнъж формулира служебното и човешкото си кредо: „ Аз с началството не диспутирам, на старшите инстанции в канчето не виждам, каквото ми разпоредят, това изпълнявам”. Просто и ясно.
През 1999 други Стойков няколко месеца учи в Езиковия институт по защитата в Сан Антонио, Съединени американски щати. След завършването получава документ за притежаване на британски език на равнище 1111 по стандарта на НАТО „ СТАНАГ–6001”. Което значи, че приказва езика сред едва и приблизително и че не би могъл без преводач да води разговор със съдружниците от Съединени американски щати и другите страни от НАТО.
От 2002 до 2003 е заместник-началник на Генералния щаб по ресурсите. Специалисти по логистика са единомислещи, че не се е справил със отговорностите си. Разболява се, претърпява интервенция, а след завръщането си е назначен за шеф на Главния щаб на Сухопътните войски.

Когато

през 2008 година гръмнаха военните хранилища с муниции в Челопечене,

никой не се сети да потърси съветска връзка в толкоз съмнителното им подпалване. Тогава по националното радио включиха непосредствено Златан, който се бе втурнал да вземе ограничения на място.
«Къде сте, господин военачалник?», питаха водещите.
" Ами тука сме, в едно запушване. С моя водач чакаме, тъй като полицията не пуска нататък ", дорисува образа си на военачалник бай Златан.
След като се пенсионира неколкократно бе спряган за министър на защитата от квотата на Българска социалистическа партия. Слава Богу, че алените кадровици избраха Ангел Найденов.

 oficeri_gru.jpg

Агент „ Котов “ и аленият народен представител Янаки Стоилов се усещаха измежду братя по оръжие в компанията на офицери от ГРУ, настоящи под прикритието на съветски военни аташета.

Др. Златан наследи на поста прекомерно ексцентричната персона на о. з. генерал-лейтенант Стоян Топалов (агент „ Котов “), някогашен заместник-началник на Генералния щаб и боен аташе в Русия. „ Къде другаде? “, би могъл да разяснява актуалният (п)резидент на Републиката и изтъкнат военачалник от Путлеристките войски други Румен Радев.

Идеологът-комсомолец Стоимен Стоименов

е друга бира. Завършил мотострелкови профил, младият натегач минава на политическа работа, с цел да доближи поста на шеф на отдела за работа с членовете на ДКМС (Димитровски комунистически юношески съюз) в прословутото Главно политическо ръководство на Народната войска (ГлПУНА), след което „ служи “ на Отечеството в отдел „ Социална и национална сигурност “ на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Далеч преди 1989 година майор Стоименов пази дисертация на епохалната тематика „ Ролята на комсомолските организация в Българската национална войска “, поради което продължава да носи нАучната степен „ лекар “. И да се счита за боен теоритек и пълководец.

 stoimen_stoimenov.jpg

Стоимен Стоименов

От 1992 до 2005 година е първият и към този момент единствен политически офицер, назначен за заместник-началник на Разузнавателното ръководство на Генералния щаб на Българската войска (сега работа „ Военна информация “) по административните въпроси. Колко сполучлива е активността му може да реши всеки, който се запознае с фурия на военното ни разузнаване. След като доближава пределна възраст за военачалник, други Стоименов се пенсионира, само че остава във военното разузнаване като безЦЕНЕН граждански специалист. Забележете: без да има каквото и да било ОБРАЗОВАНИЕ за разследваща активност, без да е приключил даже младшисержантска школа за войскови разузнавачи!

През 2012 година родният Щирлиц (Стоименов) изобретателно се инфилтрира като консултант в кабинета на президента Росен Плевнелиев, откъдето е освободен на 1 юни 2013 година

Червеният офицер се хвърля в обществено-политическа активност, взе участие и управлява измислени структури и организации като „ Конфедерация на публични организации за отбрана на пенсионерите в България “ и „ Конфедерация на публичните организации в сигурността и защитата “(КООСО), които се пробват да оглавят, да обсебят и да обединят другите пенсионерски и запасняшки съюзи под шапката на отдел „ Военен “ на Централен комитет на Българска комунистическа партия.
Друг до болежка прочут подозрителен водач на запасното войнство се споделя

Иван Василев Иванов и сега е регионален шеф на Софийска област от квотата на Българска социалистическа партия, естествено. Преди няколко години бе заместник-министър на защитата отново от квотата на Българска социалистическа партия. Сигурно тъй като постоянно е бил „ надпартиен “ и политически „ самостоятелен “. Като самия СОСЗР.

След като повече от три години бе шеф на дирекция „ Кадрова политика “ в МО и реализатор на решенията, взети от държавното управление на ГЕРБ, о. з. Иван В. Иванов „ прозря” недъзите на гербаджиите и в качеството си на ръководител на КООСО подписа съглашение с Българска социалистическа партия, без да е получил мандат от съюзите, членуващи в измислената конфедерация. Стана минискандал, след който други Иванов още веднъж бе припознат като правилен кадър на столетницата.
Златан-стойковци и иван-ивановци лелеят вярата нявга до обединят и да съставляват цялото запасно войнство, да завоюват престижа на тогавашните запасни офицери (до 1944 г.), да излъчват претенденти за народни представители, а за какво не и министри. И да действат като отдел „ Военен “ на Централен комитет на партията.
Радетелите за „ национално обединяване “ на запасното войнство се стремят да реализират служебна победа против другите съюзи, като оферират изфабрикувани от тях планове за общ Закон за запасното войнство, съгласно който към Министерския съвет би трябвало да бъде основан Консултативен съвет по въпросите на запасното войнство. Ще им се този Консултативен съвет да бъде нещо като мини-министерство на защитата, ръководен от министъра на защитата и от ръководителя на най-големия запасняшки съюз, тоест техния.
Съветът трябвало да „ оказва помощ и подпомагане при осъществяване на държавната политика със запасното войнство “; да „ приема мнения по планове на нормативни актове; да „ спомага за координацията сред държавните органи, органите на локалното самоуправление и неправителствените организации “ и т. н. Истинско мега-министерство в полза на запасните птеродактили и динозаври.
През последните две години най-запомнящата се демонстрация е присъединяване на СОСЗР в протестните дейности, проведени от „ отровното трио “ на 10 септември 2020 година Тогава дружно с алената партия и присъдружните й организации хулиганстващи политикани носиха ковчези, хвърляха павета и палиха плява под краката на служителите на реда в центъра на София, а след това коленичиха пред президентската администрация в символ на честност, респект и поддръжка за Румен Радев.

 severna_korya_voenni.jpg

Българо-севернокорейско военно-партийно приятелство. Вдясно на стената се вижда календар с лика на Карл Маркс

„ Пустите му путинисти, станали севернокорейци “

Неотдавна другарите от СОСЗР ни приканиха да се поучим от „ челния “ севернокорейски опит в обединяването на запасното войнство. В изданието, списвано от някогашния основен редактор на в. „ Българска войска “ с поетичния псевдоним „ Северняк “, даден му от Военно контраразузнаване (Трето управление на ДС), аташето по защитата при посолството на КНДР Ким Чол напоително изясни, че в Северна Корея имало единствено една организация на запасняците - Комитет на ветераните-антиимпериалисти. Златан Стойков и другите на неговия ум се задъхваха от екстаз, че и севернокорейските братя по оръжие се занимават с „ военно-патриотичното образование на популацията и изключително на младото потомство “ и са подготвени да развиват дружбата и съдействието със СОСЗР в името на „ спокойствието и мира в двете страни и в целия свят “.
Както е споделил още други Ленин, „ Заводите – за служащите, земята – за селяните, водата – за моряците! “.

Дебела алена нишка

През декември 2020 година Василий Сазанович, боен аташе към съветското посолство в София и полковник от ГРУ, бе разгласен за persona non grata. Сазанович е бил и оперативният началник на изгонените през септември същата година съветски „ дипломати “ Сергей Николашин и Вадим Биков. Тримата са разгърнали същинска мрежа от вербувани български жители, работещи в областта на сигурността и защитата. Особен интерес за резидента Сазанович представлявало наличието на въоръжени формирования и военна техника на Съединени американски щати у нас.

 vasilii_sazanovich1.JPG

Резидентът на ГРУ полк. Сазанович уважи и 99-та годишнина на шумкарския пълководец, някогашен член на Централен комитет на Българска комунистическа партия и някогашен командващ ВМФ на Народна република България адмирал Иван Добрев

Естествено, други Сазанович е непрекъснат посетител на „ патриотични “ „ мероприятия “ на СОСЗР, където е посрещан като делегат на великия „ двоен избавител “, досегашен и предстоящ водач на общия фронт в битката за „ мир и социализъм “.
През 2019 година службите за сигурност и прокуратурата по този начин и не реагират, когато група съветски жители изненадващо се появява в конфиденциален боен обект край Пловдив, където е ситуирана профилирана военна техника на НАТО. Сред гостите се оказва и вездесъщият полк. Сазанович. Служителят, дал допуск на жители от неприятелска страна до секретния обект, е офицер от районната конструкция на Военната полиция. За тази му „ заслуга “ той е нараснал в служба и изместен в столицата със заповед на тогавашния началник на работа „ Военна полиция “ бригаден военачалник Борислав Сертов. Същият подполковник дава отговор и за защитата на разкритата по-късно шпионска група в работа „ Военно разузнаване “, ръководена от о. з. полк. Иван Илиев, съумял да избяга при първия арест и да бъде задържан единствено на метри от съветското посолство от чиновници на Националната полиция към Министерство на вътрешните работи.
По време на арестите на шпионската група, основният прокурор Иван Гешев обществено разгласи, че няма доверие в структурите на Военната полиция.
Преди да бъде изобличен и изпъден като съветски разузнавач Василий Сазанович нееднократно посещава ръководството на работа „ Военна полиция”. Бригаден военачалник Б. Сертов е засичан на служебното стрелбище и на полигона край Сливница, където дружно с съветския си другар покачва умеенето си по пукотевица с револвер и с автомат „ Калашников”. Сазанович постоянно е гостувал и на формалните празници на Военна полиция дружно с военните аташета от страните от НАТО.
Като в разказ на Оруел

Българска социалистическа партия и спътниците й напират да оглавят и да насочват политическите, публичните и икономическите процеси. Да пренапишат предишното и да дирижират бъдещето на нацията. Да пробутат свои „ истини” за заслуги и дълг към Родината. За да останем единствената страна, член на НАТО и на Европейски Съюз, в която се правят целенасочена реабилитация и реституция на комунистически фрагменти, монументи, схващане и връзки.
Да станем първата натовска страна, захласната от путинисти. За това напълно не е за удивление, че към този момент два месеца след мръсната война на Путин и Русия против самостоятелна и свободна Украйна другарите от СОСЗР са минали в конспиративност – не са осъдили вероломното съветско нахлуване, нито гаврите и издевателствата на съветските бойци. Напротив – тайно популяризират хибридки, с които желаят да оправдаят съветската експанзия и убийствата на почтени.
Ръководството и водачите на СОСЗР неприемливо реполитизират воините от запаса и запаса, въздействат разлагащо върху мотивацията и морала на кадровите военнослужещи.
Без да осъзнават, алените старчета повтарят ходовете на някои ромски организации и на печално известните певици от фолк- и попбизнеса. Те също от избори на избори следват ръководещите или тези партии, към които най-силно мирише на власт.
Маркитантките, жриците на любовта и амбулантните търговци, съпътстващи всяка въоръжена мощ, имат някакво непретенциозно опрощение: оцеляването, дребната облага, ниските морални хоризонти.
Истинските съюзи на професионални военнослужещи, обрекли живота и активността си на отбраната на Отечеството, изповядващи изконни полезности като „ политически неутралитет”, „ воинска чест” и „ гражданско достойнство”, нямат и не могат да имат допирни точки с политически певачки и партийни търгаши.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР