Как можем да помогнем на децата да създадат приятелства? Може

...
Как можем да помогнем на децата да създадат приятелства? Може
Коментари Харесай

Как да помогнем на детето си да създаде приятелства?

Как можем да помогнем на децата да основат другарства? Може да наподобява, че можем да създадем доста малко, само че в действителност това да е доста за тях. Изграждането на другарство зависи от прочувствените умения, уменията за саморегулиране и обществената подготвеност на детето.

И родителите могат да играят значима роля в развиването на тези качества.

Например, доста деца имат проблеми с намирането на другари, тъй като се усещат срамежливи или тревожни. Ако покажем на тези деца по какъв начин да реагират на другарски оферти – и им предоставим лесни, безвредни благоприятни условия за взаимоотношение с другарски настроени хора – можем да им помогнем да изградят значими обществени връзки.

По същия метод има деца, които се борят, тъй като им липсва съответен надзор на импулсите или се държат по способи, които антагонизират другите. За тези деца ще бъде доста по-лесно да се сприятеляват, в случай че им помогнем да развият уменията си за саморегулиране.

 Как да помогнем на детето си да сътвори другарства?  

Как да помогнем на детето си да сътвори другарства?

1. Покажете на детето си топлота и почитание. Не се опитвайте да контролирате детето си посредством закани, санкции или прочувствено „ изнудване “.

 другарства по какъв начин да помогнем на детето си да сътвори другарства?

Може да не наподобява директно обвързвано със способността на детето ви да основава другарства. Но методът, по който родителите се отнасят към децата, оказва въздействие върху тяхното прочувствено развиване и обществено държание. А това от своя страна може да повлияе на взаимоотношенията им с връстници.

Например, помислете за властническо родителство, метод към полагането на грижи, който натъртва на безспорното послушание, ниски равнища на топлота и опит за управление на държанието посредством закани, санкции или засрамване.

2. Бъдете „ треньор на страстите “ на детето си.

 другарства kак да помогнем на детето си да сътвори другарства?

Всички ние изпитваме отрицателни страсти и егоистични импулси. Пречи ли ни да поддържаме положителни другарства? Не. Не, в случай че знаем по какъв начин да държим тези реакции под надзор.

Така че децата би трябвало да се научат по какъв начин да контролират личните си страсти. А родителите? Можем или да им помогнем, или да създадем нещата по-трудни.

3. Подхранвайте способността на детето си да съчувства и да „ чете мисли “.

 другарства по какъв начин да помогнем на детето си да сътвори другарства?

Децата би трябвало да вършат повече от това да управляват личните си отрицателни страсти. Те също би трябвало да схващат страстите и гледните точки на другите.Тези неща не би трябвало ли да идват естествено? Може би, само че „ естествено “ не значи „ автоматизирано, без поощрение и поддръжка “. Има съответни неща, които родителите и учителите могат да създадат, с цел да оказват помощ на децата да развият своята прочувствена просветеност и да основат другарства.

4. Вашето дете обществено обезпокоително ли е? Осигурете сигурна обществена среда.

 другарства по какъв начин да помогнем на детето си да сътвори другарства?

За децата е мъчно да основават другарства, в случай че се усещат доста тревожни. Но какво можем да създадем по въпроса?

Чувствителното, дружелюбно родителство е изключително значимо за обществено тревожните деца. Те би трябвало да знаят, че ние ще бъдем до тях, когато имат потребност от нас. И както означавам на друго място, изследванията демонстрират, че сензитивното, дружелюбно родителство оказва помощ на децата да развият оня тип сигурни взаимоотношения на обвързаност, които предизвикват увереността и независимостта.

Но когато децата в действителност се борят с тревога, те се нуждаят от спомагателна поддръжка.

5. Обърнете внимание на проблемите с агресивното или разрушителното държание на вашето дете.

 другарства по какъв начин да помогнем на детето си да сътвори другарства?

Както загатнах нагоре, сходни поведенчески проблеми могат да съставляват съществена обществена преграда пред основаването на другарства. Децата са склонни да заобикалят или отбягват връстници, които се държат по нападателни способи.

6. Научете детето си на тези извънредно значими умения за диалог.

 другарства по какъв начин да помогнем на детето си да сътвори другарства?

За да основат нови другарства, децата би трябвало да се научат по какъв начин да се показват на другите и да измислят подобаващи неща, които да кажат.Те също би трябвало да се научат по какъв начин да слушат добре. И те би трябвало да се научат по какъв начин да дават разговорна противоположна връзка – с цел да покажат, че схващат какво показва различен човек.

Как да насърчаваме тези умения?

Можем да помогнем, като моделираме положителни информационни умения вкъщи и ангажираме децата си в приятни, реципрочни диалози.Освен това можем да помогнем, като интензивно учим децата какво да вършат и споделят.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР