Как може нашата парламентарна група, която излъчва кабинет да не

...
Как може нашата парламентарна група, която излъчва кабинет да не
Коментари Харесай

Томислав Дончев: В понеделник проф. Габровски ще представи кабинета

" Как може нашата парламентарна група, която излъчва кабинет да не бъде в зала или да е с по-малък брой от националните си представители? Какво ще е държанието на останалите парламентарни групи – не мога да кажа. Един кабинет би трябвало да бъде определен с ясно парламентарно болшинство. Ние не желаем да има съмнения за пазарлъци по кьошетата ", съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„ Редно е в понеделник проф. Габровски да показа директория с имена на министри. Процедурата би трябвало да бъде приключена до дъно “, акцентира той.

„ Надявам се да е поканил положителни специалисти. Съставът на кабинет е негов извънреден избор. Когато някой събира екип е редно да влага в него персонално доверие. Той ще включва хора, с които може да работи. Няма документ за политическа яловост, само че стремежът е хората да не са политически обагрени, а да са изявени специалисти “, обясни в предаването „ Лице в лице “ по Би Ти Ви Дончев.

„ В случая приказваме за специалисти, които имат за цел да извадят България от политическата рецесия. Трябва да се откри политически консенсус. Очевидно в този миг това е невероятно. Затова предприехме един тип рестарт на системата. Това е изключително нужно в тези спешни времена “, изясни зам.-председателят на ГЕРБ.

„ Коалиция няма “, безапелационен е Дончев. „ По думите му максимален е шансът за сформиране на държавно управление с първия мандат. От тази политическа рецесия би трябвало да се откри излаз. Този жест, който вършим, неизлъчвайки кабинет с ярки политически фигури, се стреми да се излъчат няколко целта, по които да стартира да се работи. Третият мандат е спешен “, съобщи той.

„ Ако желаеме този парламент да свърши работа, той би трябвало да има небосвод на деяние от 5-6 месеца. Съдебната промяна би трябвало да бъде облечена в техническа работа “, сподели още Томислав Дончев. " Борбата в корупцията е приоритет и ние имаме желание да водим този развой ", акцентира той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР