Как може да се изкара пълна шестица и по математика,

...
Как може да се изкара пълна шестица и по математика,
Коментари Харесай

Среща с един от тримата пълни отличници на изпита след 7. клас

Как може да се изкара цялостна шестица и по математика, и по български език?

Отговор на този въпрос може да даде Лъчезар Вълев. Влиза в Софийската математическа гимназия пети по триумф. А през днешния ден е благополучен, че един от тримата цялостни отличници в цялата страна: „ Доста добре се усещам, благополучен съм, че изкарах такива резултати. С доста труд и с помощта на учителите ми по български госпожа Керемедчиева и по математика – госпожа Слабакова “, споделя Лъчезар.

Разказът „ Череши “ се оказва предизвикателство, с което обаче ученикът се оправя чудесно: „ За преразказа сигурно не бях уверен, че ще изкарам толкоз висок резултат. Тезата си я написах по-хубаво на черновата, на беловата не беше доста добра. Беше комплициран, имаше доста описания и като цяло беше сложен текстът. Просто се съсредоточавах и не мислех какъв брой ще изкарам, ами се съсредоточавах върху дилемите и върху преразказа “, споделя още той.

По думите на родителите на Лъчезар триумфът му се дължи напълно на неговите старания.

„ Няма по какъв начин да не се гордея с неговите триумфи. Бях до него и го подкрепях в фантазиите му. Това си е неговият път, неговите стремежи, просто бях до него. Чисто като родител считам, че е най-важно да бъдем до децата си и да следваме техните фантазии, а не нашите “, споделя майката на момчето – Анна Вълева.

Лъчезар сега се занимава с програмиране, само че дали ще стане програмист – единствено времето ще покаже.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР