Как изглеждат кризите в Европа през погледа на лидерите на

...
Как изглеждат кризите в Европа през погледа на лидерите на
Коментари Харесай

"Или ще плуваме заедно, или ще потъваме "поединично": Как изглеждат кризите в Европа от 2010 г. насам?

Как наподобяват рецесиите в Европа през погледа на водачите на остарелия континент - определени моменти събра Кристина Баксанова.

Когато на 7 септември 2010 година ръководителят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу произнася първата тирада за положението на Съюза - във фокуса на Европа са последствията от международната икономическа рецесия.

„ За Европа това е моментът на истината… Или ще плуваме дружно, или ще потъваме " поединично ", споделя Жозе Мануел Барозу.

През септември 2015 година в разгара е нова бежанска вълна на Стария континент. Година по-късно – Брекзит.

„ В Европейския съюз върховенството на закона не е въпрос на избор. То е обвързване. Нашият Съюз не е страна, само че би трябвало да бъде правова общественост “, разяснява Жан Клод Юнкер през 2017 година

Глобалната здравна рецесия и последствията от пандемията белязаха и Европа.

„ България и Румъния са част от нашето Шенгенско пространство. Нека ги допуснем в него, без да се бавим повече “, съобщи ръководителят на EK

„ В най-дълбоката международна икономическа рецесия от десетилетия насам, избрахме да я преодолеем дружно с инструмента за възобновяване NextGenerationEU “, споделя през 2021 година Урсула фон дер Лайен.

Но никой не планува, че войната ще се върне на континента. И всяка година остава най-важният въпрос: Каква ще бъде Европа?!

Именно на механизма за инспекция се базира Нидерландия, когато предходната година ни спря

„ Бъдещето на Европа ще бъде такова, каквото я сътворим. Европа ще бъде такава, каквато желаеме да бъде “, сподели фон дер Лайен през 2020 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР