Как изглежда Европа днес и как влизаме в изборите?Протести. Недоволство.

...
Как изглежда Европа днес и как влизаме в изборите?Протести. Недоволство.
Коментари Харесай

Как изглежда Европа четири месеца преди изборите

Как наподобява Европа през днешния ден и по какъв начин влизаме в изборите?

Протести. Недоволство. Несигурност. Хаос. Разделение. Такава е обстановката през последните 6 месеца в сякаш обединената Европа. По-малко от 120 дни преди изборите за Европарламент най-старият континент продължава да е все по този начин комплициран.

„ Жълтите жилетки” излязоха на митинги в Париж.

„ Докато ръководещите не създадат първата крачка и не схванат за какво сме на улицата, няма да излезем от задънената улица”.

„ Затягаме коланите си от 15–20 години. Писна ни. Вече е 2019 година, а се държат с нас все едно сме крепостни селяни ".

Недоволството освен на французите влезе в центъра на вниманието. На висок звук за пръв път се чуха крясъци за раздялата на Европа.

Българите разсъниха сърцето на Европа . Транспортните превозвачи дефинираха плана за нови европравила за подвижността като " палач на бизнеса в Източна Европа ".

„ Сто % ще извърнат внимание. Не сме единствено ние. Много сме. Цяла България. И освен в България”.

„ Този пакет затрива бизнеса у нас и в Румъния. Убива хората. Ще останем без работа. Това е дискриминация за нас. Не е единна Европа”.

Бъдеще без работа обаче е рисковата вероятност за хиляди по континента – поради несигурността за това какви ще бъдат следствията от тежкия бракоразвод сред Съюза и Англия.

В английския парламент 202 души гласоподаваха „ за”, 432 – срещу.

Споразумението с всички условия беше отхвърлено.

Едва няколко месеца преди финалната дата, втората най-голяма стопанска система в Европейски Съюз изпадна в политическа рецесия.

„ Сега внесох предложение за избор на съмнение към това държавно управление. Така Народното събрание може да гласоподава присъда за безспорната му некомпетентност”, съобщи тогава Джеръми Корбин.

„ Моето държавно управление ще продължи работата си за гарантиране на просперитета и сигурността на Англия. Да, ние също по този начин сме решени да осъществим обещанието, обещано на хората в нашата страна – а точно, да напуснем Европейския съюз”, безапелационен беше английският министър председател Тереза Мей.

Хаос завладя и главния мотор на общността – Германия.

„ Искат да завладеят тази страна. Докато тези безхарактерни хора стоят в държавното управление и с техните лобита в общините – до тогава това положение ще продължи. Никой народ на Земята не е толкоз нерешителен, колкото са германците. Никой не се оставя да бъде по този начин покорно изклан както германците”.

Нечуваните до неотдавна думи са на наказания за проповядване на нацизъм Давид Кьокерт. Хиляди други крайни в дейностите си радикали излязоха на шумни демонстрации против мигрантите и политика на държавното управление.

Напрежението сред локалното население и мигрантите ескалира и няколко побоя над германци приключиха с съдбовен край. Така Германия още веднъж претърпя ужаса да вижда по улиците си най-тежко забраняваните знаци.

За първи път Европарламента стартира наказателна процедура за нарушение на върховенството на закона. Депутатите подвигнаха червен картон на Унгария, където острите думи на премиера Орбан се допълват от несвободата на медиите и подчиняването на бизнеса. Така евродепутатите заплашиха Унгария с лишаване на правото на глас.

„ Вие заклеймявате Унгария, която е съдействала за великата история на Европа с тежка работа и проливайки своята кръв, когато е било належащо. Вашето решение е засегнатост за Унгария. За първи път вие желаете да изключите една нация от правото да взима решения”, сподели Виктор Орбан.

На фона на това разделяне, предизборната акция стартира, а Брюксел обществено призна, че най-голямата полезност на Обединена Европа – единни в многообразието – е изцяло нарушена.

„ Не ми харесва да се разделя Европа – на страните от Изтока и страните от Запада. Трябва да се постави завършек на това”, съобщи Жан-Клод Юнкер.

Проблемът сред Изтока и Запада през последните години сигурно остави на назад във времето работата на институциите с хората. В една от встъпителните си речи като ръководител Юнкер съобщи, че пропастта е голяма, а 4 години по-късно дупката освен не е запълнена, а е и евентуално по-дълбока.

Промяната Европа “ е поредност от журналистически материали, отдадени на мястото на България в Европа и идния евровот. Проектът е израз на устрема на редакцията с най-високо доверие в България да даде на феновете на bTV цялостна и справедлива картина за процесите, които дефинират посоката и качеств
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР