Как хубаво го е казал Народът – преплетени като свински

...
Как хубаво го е казал Народът – преплетени като свински
Коментари Харесай

Свински черва

Как хубаво го е споделил Народът – „ преплетени като свински вътрешности “ – нагледно, отблъскващо, даже плашещо, няма по какъв начин да не го запомниш. И да си го представиш – един свински тулум, изпълнен с лепкава каша от вътрешности, които се гърчат мързеливо.

Под „ свински вътрешности “ Народът е имал поради най-много политическите апашори или въобще хора, свързани с властта. Апашори или пък хашлаци – по какъв начин е по-подходящо да ги назовем?

Че са апаши, апаши са – и тъй като Народът от дълго време е наясно с това, те нямат и желание да го крият. Но неотдавна виждаме и нещо по-противно – неприкрита проява на хашлащина, някои крадльовци се държат като провинциални хашлаци. Тази композиция към този момент е напряко нетърпима.

Свински вътрешности – сравнението е жестоко, прекомерно натурално, само че, за жалост, е правилно. Преплели са се, това е реалност – и даже не го отхвърлят.

В комбинациите им, които елементарно могат да бъдат разчетени, липсва всевъзможен финес, за досетливост да не приказваме. Обичайно ги фасонират/облагородяват с идеологически причини – и те също са примитивни. Криминалната приватизация на Костов, която може да се назова и гаменска, дава кураж на новите крадльовци, тя е техният блян.

Те са наясно, че един Народ, който е склонил да бъде толкоз елементарно изигран, към този момент е подготвен да бъде изтърбушван всячески. От бандитската интервенция на Костов минаха повече от двайсет години, през които Народът (същинският) бе методично обедняван и унижаван – до такава степен, че към този момент не му обръщат никакво внимание. Това, че понякога му подмятат по някой лев към мизерните пенсии или заплати нищо не трансформира.

Скорошни изследвания настояват, че на 70% от работещите българи заплатите въобще не им стигат. Това непоносимо противоречие с естествения живот би трябвало да ги направи по-малко лековерни, неотстъпчиви пред детския агитационен напън, основно на медиите.

Но се случва нещо, напълно друго. Навремето Костов оправдаваше разгромната приватизация с обяснението, че би трябвало да бъде демонтиран социализма.

През последните месеци неколцина пришълци, които явно са негови апологети, също будалкат простолюдието с „ идеологически “ причини – в този момент пък би трябвало да се спре „ путинизацията “ на България, да се изкоренят корените на българското русофилство, а в случай че около това кярят нещо – още по-добре.

Тъкмо това се случва – и ние можем да се любуваме на следващия български абсурд: депутинизират, само че по едно и също време с това тъпчат рубли в джобовете си.

Ако бъде преглътнато и това, елементарните хора ще изгубят и последните останки от доверие в страната си, в която и без друго към този момент се усещат като емигранти. Като ненужни бурени ще бъдат отскубнати критериите, без които не може да съществува нито едно общество. Когато си тръгнат от тук, пришълците (кирчовци) ще оставят след себе си значително изцяло комплицирани хора – по техен облик и сходство.

Президентът Радев мълчи и някак отегчено чака изборите – вместо да насочи служебните си министри по следите на газовата спекулация, тя най-малко е ясна. Ето, и Мая Манолова изнесе следващата фактура, която потвърждава далаверата. Хашлаците просто надплащат по 30 евро за всеки мегаватчас и по този начин „ депутинизират “. Това обикновено ли ви се вижда?

Защо търпят тази скотщина, какво чакат всички?

Много ясно: изчакват новото разпределяне на картите, след което – най-малко по този начин наподобява – преплитането ще бъде генерално. Ще бъде осъществено по подобен метод, че никой от главните играчи няма да желае да остане отвън Свинската Мазня.

Ще играят всеки против всеки, ще си вършат мръсни номера с белязани карти, ще се вкарват сякаш в пандиза – а, в действителност, ще са си едно цяло. Опитвали ли сте да разплетете мазни свински вътрешности – и да не сте, знаете, че това е невероятно. Нека простолюдието да си фантазира каквото си ще – те са едно цяло, и това им харесва.

Е, понякога, червото, което има по-добра ръка или е по-смахнато, ще дига патърдия – като Кирчо Рублата, да вземем за пример. Продължавам да се чудя, по какъв начин публичното зрение – за слуха да не приказваме – изтърпя палячовщините на този човек. Не се ли вбесявахте от нелепостите, които кирчовци вършеха, да не приказваме за дивотиите, които изговаряха?

Българинът дотам ли е изгубил чувствителността си, та по този начин елементарно се хваща на брутално тъпи номера? Как не се откри някой да домъкне пред телевизионна камера ПростоКирчо/ПрК и да го подхване с въпроса – „ Ти за какво купуваш съветски газ с медиатори? “ и да му го зададе 100 пъти – до момента в който лъжите му пресъхнат.

Мирис на газ ли долавяме откъм „ формалните “ медии (визирам основно телевизиите), че са станали толкоз послушни? И нахални в това време: в едно предаване прочут специалист се опитваше най-малко в резюме да изясни на публиката истината за спора с руснаците, само че водещата значимо го пресече: „ Газпром “ прекъсна контракта с нас “.

Пльосна тази неистина и даже не примигна. Така не успяхме да научим пътят на рублите до джобовете на някои тукашни русофили. А тъпаците още не могат да вдянат, че в случай че руснаците безпричинно са прекратили контракта, няма да напират да ни завлекат до Парижкия трибунал, където евентуално ще ни ощавят уместно.

Лъжата към този момент е значим инструмент в телевизионното „ другарство “ – и по-рано са го употребили, само че в никакъв случай с такова старание. Иначе, проклетниците от „ Газпром “ постъпиха по един и същи метод с всичките си клиенти, те пък бързо мирясаха: „ Плащайте с рубли! “ – заплащат, или по-скоро превалутират отговорностите си, не се перчат и заканват като нашите кокорчовци.

На тях пък никой не им обръща внимание – заканите на най-усърдните блюдолизци не костват пукната пара, няма никаква гаранция, че на следващия ден няма да сменят посоката на езиците си.

Нали нелепата правосъдна министърка все рамене за „ правосъдна промяна “ – ето й един изцяло подобаващ случай, с цел да се затича незабавно при Гешев: някакъв случайник, краткотрайно инсталиран във властта, нарушава отговорностите си към доставчика, смъква страната на колене, след което вкарва в играта особено подбрани медиатори. Дори един глупак ще схване далаверата – единствено не и правосъдната министърка.

И ББ би трябвало да направи нещо по-сериозно, а освен да върви из страната и да споделя, че пришълците са „ загробили “ страната. А то си беше ясно още от началото, че ще я загробят в джобовете на опекуните си – които имат премного опит от апашорската приватизация и могат да избелят и най-крадливата договорка.

Трябва да сте слепи, с цел да не схванете незабавно, какви са прошляци във всяко отношение – въпросните натрапени ни посетители, в това число и дипломите им на курсисти от Харвард са такива – дипломи на полухарвадци. Само като фалшификатори ги бива.

ББ чака някой да се сети да им потърси сметка, като че ли не е чувал за омертата и практиката на свинските вътрешности. Хората му задоволително безапелационно размахваха фактури, доказващи газовата  спекулация – време е да отиде с управлението на партията си при основния прокурор и да му даде въпросните фактури, както ПрК му занесе идиотските си „ доказателства “, копирани от Google.

Тия фактури обаче са същински и, отвън всичко друго, са и несъмнено доказателство за незаконното рублофилство на кирчовци. Държавата потъва поради тяхната несръчност – те се упражняваха като на смешка с властта, която безконтролно им бе поверена. Потъваме, особено в енергетиката, и поради скритото им рублофилство.

Докато не дойдем на един ум, кое е кражба и спекулация и до момента в който не схванем потайните игри на някои негодници, нищо няма да спасим от това, което е останало от страната. Това въобще не е допустимо,  до момента в който поносим волностите на политическите хашлаци.

И ония „ извън “ все ще ни подмятат, тъй като притворните игри на ПрК за дълго ще ни показват като една гламава страна. Но той не стопира да мели срамни баналности, да вземем за пример – „ Ние сме НАТО “, „ Ние ще надграждаме Европейския съюз “ – само че като нищо може да се случи и тъкмо противоположното, там, където стъпи кракът на такива като ПрК и трева не никне.

Но най-тревожното е друго: нещо като че ли се случва с Народа – той е виждал какви ли не забележителни персони, запазили достолепието си и в тоталитарните години. И по какъв начин в този момент се съгласи да се остави на едни никакви хора?

Реклама

Ами съдружните сътрудници на рублофилите – по какъв начин въобще одобряват да си партнират с неукостта и безотговорността им и даже не си дават сметка, че това задълго ще ги опозори.

Ще замажат всичко до изборите, даже ще го занулят, тъй като се усещат уютно в мазнята от свински вътрешности, могат да оцелеят единствено по този начин. Нищо чудно да им харесва номерът с газовите медиатори и да хранят вярата, че и те могат някой ден да се вредят в някаква сходна спекулация. Затова нямат никакво предпочитание да разчовъркат греховете на аферистите.

Вижте, какъв брой срамежливо мълчи Христо Иванов – а той даже провежда демонстрации против съветския газ. Но в този момент кротува, с цел да не го изхвърлят от свинската вътрешност. Приятно превозване там.

А съглашателите от Българска социалистическа партия можеха най-малко да надникнат зад театрото с американските танкери с полутечен газ, само че и това не посмяха да създадат. Сега са съучастници в лъжата за цената на въпросния газ. Приятно превозване в Лъжата. От тях гузното безмълвие, от Кирчо – място в свинската мазня.

Радев имаше всички учредения да подгони рублофилите – едно, поради това, че бяха персоналните му предатели, второ – поради цялостната им невалидност, и трето – поради неуспеха ни с Македония. Вярно е, че той ги репликира на няколко пъти сурово, в крачка направи няколко „ Боянски ливади “ – в случай че си напомним прословутата конференция на Желю Желев, наречена по този начин.

Но не престават да го набеждават за човек на Кремъл. Имаше опция да разчупи този мит – и по едно и също време с това да разобличи същинското рублофилско лоби. Някой ден може и да го направи, има премного време за това.

А ония да си стоят преплетени, щом това им харесва. Но най-малко да се научат да споделят „ Да “ на два езика – единствено простаците го вършат на един. Да поддякват в едната и другата посока – и каквото стане. За друго не са  способни.

***

И още един щрих към мръсната игра на скритите рубладжии – за това ни подсеща един текст във Facebook на Ваня Григорова, добре известният специалист от „ Подкрепа “. Ето го:

„ ЕС  наложи наказания над съветския нефт. Няколко страни желаеха и получиха дерогация. Т.е. право да не се преценяват със глобите и да не престават да внасят нефт от Русия. Българската дерогация е най-всеобхватна. През България може да се внасят огромни количества нефт и да се преработват. Въпреки глобите.

Това беше контрактувано от държавното управление на „ Продължаваме промяната ”.

Същото държавно управление „ пропусна ” против тези отстъпки за Лукойл да изиска от съветската страна цената на бензина да вземем за пример да не надскача 2,50 лева за българските жители. Повтарям: „ Продължаваме промяната ” контракти съветският нефт да продължава да се внася, само че НЕ контракти търпима цена за нас.

Въпреки това укорът в анонимната публикация – „ Най-глупавата съветска колония “, Клуб Z – не е към Политическа партия, а към президента и служебното държавно управление, които при към този момент подписана договорка се пробват да реализират по-поносими цени за хората и бизнеса. Това не е единствено предизборна акция, геополитика е. И е за доста повече от 4000 $ “.

***

Докато беше в удавеното село Богдан, ПрК можеше да призове Народа да подари по една своя заплата за възобновяване на изумените села – както ги прикани поради украинските бежанци. Но не го направи.

Съсипаха Народа – трансфораха го в съд, в който да изхвърлят мерзките си уплахи, отвратителните си комплекси, както и отровните си превращения.

Той пък, към този момент порядъчно обезсилен, отгледа отгоре-отгоре генерации, които нямат никаква визия за истините и поуките на Миналото, изцяло са зомбирани от сръчни измамници, подправени до петите – и по тази причина наивно преглъщат даже най-скверните внушения, изключително тия на скритите рублофили.

***   

Тук е мястото да напомня „ Случаят Дянков “ – с откъс от един текст от 2016 година.

„ Навремето го довлякоха чак от Америка за финансов министър. Той се трансформира небрежно в омразния воин на публиката. Беше чудноват вид, да вземем за пример – можеше да се майтапи, че приличал на Брад Пит и прочие Излъчваше лудостта на човек, който изведнъж са оставили да се забавлява с цяла страна.

Веднъж сподели, че ще напляска руснаците. Каза го – и отиде да яде съветски самун в една съветска банка. Такива са тия видове.

Ето по какъв начин пляска Дянков – изказването му е от 12 септември 2012 г: „ Ние сме посочили, че не се плашим от руснаците, нито от избрани компании, нито от енергийни колоси. Ако би трябвало, отново ще ги пляскаме ”.

Така разяснява вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков желаната от „ Атомстройекспорт ” наказателна клауза от 1 милиарда евро.

Той дефинира тези претенции като смешни и уточни, че съветската компания е губила много каузи в Европа.

„ Ще изгубят още едно, в случай че тръгнат да се борят с нас. Добре сме подготвени… просто нямат късмет ”, сподели вицепремиерът.

България загуби делото и беше наказана да заплати 620 милиона евро. Голям кеф е Дянков да те пляска… ”

***

Народът като че ли не може да се насити на мошеници.

КЕВОРК КЕВОРКЯН, особено за „ Уикенд ”
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР